Johanna Lahti, Kimmo Vehviläinen ja Arja Savela valmistivat Avokado-broileripiirakkaa Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 25-30 cm annosta

Täyte:
n.300
g
broilerisuikaleita
1
punasipuli
1
tl
pippurisekoitusta rouheena
n.1
rkl
currytahnaa
2
avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
2
dl
kookoskermaa (1 tlk)
2
munaa
2
tl
rakuunamaustetta
1
dl
parmesaanijuustoraastetta (n. 50 g)

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Tee sillä aikaa täyte. Paista pannulla broilerisuikaleet ja hienonnettu sipuli, mausta pippurilla ja currytahnalla. Tarkista maku.

  3. Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada paistettu täyte piirakkapohjalle.

  4. Kuori avokadot ja viipaloi ne piirakan päälle, pirskottele sitruunamehua päälle. Sekoita kerma, munat, rakuuna sekä juustoraaste ja kaada seos piiraan päälle.

  5. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 30-40 min, kunnes piiras saa kauniin värin.

VINKKI: Saat kevyemmän piirakan, kun jätät juustoraasteen pois. Jos et pidä kookoskerman mausta, käytä tavallista kermaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.