Iso ruokaisa piirakka on mukava vaihtoehto ruuaksi raikkaan salaatin kanssa.

Tee piirakan täyte maustamattomista broilerin fileesuikaleista ja mausta piirakka itse aasialaiseen tyyliin käyttäen chiliä, currytahnaa, kookosta ja korianteria.

Currytahnaa myydään mietona ja vahvana, valitse currytahna sen mukaan, haluatko maultaan miedompaa vai vahvempaa piirakkaa.

Voit korvata keväiseen aikaan bambunversoviipaleet kuoritulla vihreällä parsalla.

Ainekset 1 iso pyöreä piirakka- tai paistos, halkaisija n. 28 cm, noin 8 annosta

Pohja:
Täyte:
1
rkl
rypsiöljyä
400
g
maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1
sipuli varsineen
1
punainen chilipalko (n. 10 cm)
1
rkl
currytahnaa
1
tl
rouhittua viherpippuria
½
dl
tuoretta korianteri- ja/tai thai-basilikasilppua
100
g
aurinkokuivattuja tomaatteja (1 dl)
dl
kookoskermaa
1
muna
1
iso punainen suippopaprika
100
g
bambunversoviipaleita (säilyke n. 1 dl)
Päälle:
tuoretta korianteria ja thai-basilikaa

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Valmista sillä aikaa täyte. Paista pannulla öljyssä fileesuikaleet, hienonnettu sipuli ja chili, mausta currytahnalla, pippurirouheella ja yrttisilpulla. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne lopuksi pannulle. Ota pannu pois liedeltä.

  3. Painele sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ylös asti.

  4. Sekoita kookoskerma ja muna. Kaada seos hieman jäähtyneen täytteen joukkoon. Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 20 min.

  5. Viipaloi paprika renkaiksi. Aseta renkaat ja bambunversoviipaleet piirakan päälle. Jatka paistamista n. 15 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.

  6. Leikkaa tuoretta korianteria ja thai-basilikaa ruukusta kypsän piirakan päälle. Tarjoile piirakka esimerkiksi appelsiini- tai satsumasalaatin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.