Omenapannukakku on hauska tapa tuunata tavallista pannarireseptiä. Pannari sopii nälästä riippuen korvaamaan ruokaa illalla, tai nälkäiselle nuorisolle välipalaksi sekä tietysti kaikille jälkiruoaksi.
Tässä reseptissä tummat jauhot ja leseet tuovat taikinaan uutta makua. Voit myös käyttää koko jauhomäärän verran tavallisia vehnäjauhoja.
Pannaritaikinan on hyvä turvota jonkin aikaa (ainakin vartti – 2 tuntia), jotta sille tulee hyvä rakenne. Käyttämällä maidonsijasta laktoositonta maitojuomaa resepti sopii oikopäätä laktoosittomaan ruokavalioon.
On myös helppo tehdä vegaaninen omenapannukakku: vaihda vain maito kasvimaitoon, esimerkiksi kaurajuomaan, ja käytä kolmen kananmunan sijasta 1,5 dl maustamatonta soija- tai kaurajogurttia. Hunajan voi vaihtaa siirappiin tai vaahterasiirappiin.
Laita uuni lämpenemään. Sekoita pannaritaikinan ainekset keskenään. Mikäli haluat laktoositonta, valmista taikina laktoosittomaan maitojuomaan.
Jos olet kovin kiireinen, anna taikinan turvota edes sen aikaa, kunnes uuni on lämmin. Pidempi turvotusaika parantaa taikinan rakennetta.
Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Levitä taikinan päälle ohuita omenaviipaleita yhteen kerrokseen. Ripottele pinnalle kanelia ja valuta juoksevaa hunajaa (jos hunaja ei ole juoksevaa, lämmitä sitä varovasti mikrossa).
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla tai toiseksi alimmalla tasolla n. 25-30 min vaalean ruskeaksi. Varo paistamasta liikaa. Tarjoile sellaisenaan, (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai rahkan kanssa.
Kommentteja ja keskustelua