Kuori porkkanat, keitä ne kypsiksi ja soseuta tai käytä valmista porkkanasosetta. Keitä samaan aikaan toisessa kattilassa suurimoista ja vedestä + maidosta löysähkö puuro.
Lisää valmiin puuron sekaan porkkanasose. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kumoa seos voideltuihin uunivuokiin ja paista 180–200 asteessa noin tunnin ajan.
VINKKI: Voit halutessasi valmistaa laatikot valmiiksi ja pakastaa toisen raakana uunin kestävässä vuoassa. Eli esivalmistele laatikko esimerkiksi joulua varten aiemmin. Kokeile myös perinteistä porkkanalaatikkoa!
Valmistin tätä ihan arkiruuaksi puoli annosta ja käytin rikottuja ohrasuurimoita, muskottipähkinää en käyttänyt. Kasvissyöjät tykkäsivät tosi paljon ja maistui tämä sekasyöjillekin. Laatikko oli niin maukasta, että aion tehdä tätä usein.