Tämä vegaaninen porkkanalaatikkoresepti tekee jouluruoan valmistamisesta vaivatonta ja herkullista. Valmis porkkanasose yhdistetään kauramannasuurimoihin tai puuroriisiin, maustetaan ja laitetaan tunniksi uuniin. Erityisesti kauramannasuurimot toimivat loistavasti ja tuovat laatikkoon hienostuneen maun. Mantelijuoma ja vegaaninen margariini antavat täyteläisyyttä.

Tämä helppo porkkanalaatikko on täydellinen vaihtoehto, joka maistuu joulupöydässä niin vegaanista ruokavaliota noudattaville kuin kaikille muillekin. Porkkanalaatikon pehmeä ja mausteinen maku syntyy valkopippurista ja ripauksesta muskottipähkinää, tehden siitä ihanan lisäkkeen juhlapöytään.

Kokeile Vegaanisen porkkanalaatikon lisäksi myös näitä versioita joulupöydän rakastetusta klassikosta: Perinteinen porkkanalaatikko, Porkkanalaatikko raasteesta & Porkkanalaatikko mannasuurimoilla.

Ainekset 1 keskikokoinen (1½ litran) uunivuoka, noin 4:lle pääruoaksi tai 6–8 muun jouluruoan ohessa annosta

1
kg
valmista porkkanasosetta
2
dl
mantelijuomaa
50
g
vegaanista margariinia (testattu Becel manteli-kookos pullomargariini)
1
tl
suolaa
tl
jauhettua valkopippuria
½
tl
jauhettua muskottipähkinää

Ohje

  1. Sekoita porkkanasoseeseen riisit tai suurimot, mantelijuoma, rasva ja mausteet.
  2. Kaada seos isoon, voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.

Vinkki: Mikäli pidät kookoksen mausta, käytä mantelijuoman tilalla kookosmaitojuomaa. Voit käyttää myös kaurajuomaa.

Kokeile Vegaanisen porkkanalaatikon lisäksi myös näitä versioita joulupöydän rakastetusta klassikosta: Perinteinen porkkanalaatikko, Porkkanalaatikko raasteesta & Porkkanalaatikko mannasuurimoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.