Tämä amerikkalaistyylinen resepti toimii niin pienille yksilöllisille juustokakuille kuin yhdelle isolle juustokakulle.

Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinasta leivottu pohja on rapea, maukas ja kestävä juustokakun pohja.

Tee annospohjat putkenmuotoisilla uuninkestävillä annosmuoteilla (formuilla) tai isoilla korkeilla silikoni- tai foliomuffinivuoilla. 

Mitä tummempaa suklaata käytät raaka-aineena, sitä suklaisempi on lopputulos.

Irrota jääkaappikylmät hyytyneet juustokakut irti muoteistaan. Helpoiten onnistut, kun painelet kylmien muottien ulkoreunoja lämpimällä pyyhkeellä.

Jos mielesi tekee klassista juustokakkua, kokeile suosittua ja erittäin helppoa suklaapohjaista juustokakkuamme!

Ainekset 8 kpl, n. 7 cm halkaisijaltaan 6 cm korkeisiin annosmuotteihin tai muffinivuokiin tai 1 iso irtopohjainen vuoka (23 cm halkaisija) annosta

Pohja:
50
g
rouhittua tummaa suklaata
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
150
g
tummaa suklaata
6
liivatelehteä
3
dl
karamellisoitua kondensoitua maitoa (1 tlk, 397 g)
2
dl
vaahtoutuvaa kermaa
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
tl
vaniljasokeria
Koristeeksi:
tummaa suklaata
valkoista suklaata
suklaakonvehteja
pähkinöitä
sulatettua suklaata
kookoslastuja

Ohje

  1. Sulata murotaikina ja sekoita siihen hienoksi rouhittua suklaata ja kaakaojauhetta. Painele sulanut taikina irtoreunaisten korkeiden annosmuottien tai isojen muffinivuokien pohjille.

  2. Paista suklaakeksipohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 8–10 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

  3. Sulata 150 g tummaa suklaata vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 min. Kuumenna ½ dl kondensoidusta maidosta kiehuvaksi esim. mikroaaltouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja liuota ne kondensoituun maitoon. Anna liivateseoksen jäähtyä sen ajan, kun valmistelet täytettä.

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa vaahtoon tuorejuusto ja loppu kondensoitu maito (2½ dl) ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa lopuksi joukkoon hieman jäähtynyt sula suklaa ja liivate-maitoseos.

  5. Jaa suklaa-tuorejuustotäyte heti keksipohjalle niin, että muotit tulevat täyteen massaa tai ainakin n. 5-6 cm korkeuteen. Hyydytä jääkaapissa. Irrota juustokakut tarjoilualustalle ja koristele ennen tarjoilua yksilöllisesti suklaarouheella tai -lastuilla tai sulalla suklaalla sekä suklaakonvehdeilla, pähkinärouheella tai kookoslastuilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.