Aioli tarkoittaa kotoisesti valkosipulikastiketta. Tästä kaikkien tuntemasta kastikkeesta on olemassa monenlaisia reseptivariaatioita, mutta oliiviöljy ja valkosipuli ovat kuitenkin aiolin ehdoton perusta. Emulgointiaineena käytetään kananmunaa. Aioli monipuolinen kastike, joka sopii lähes mihin ruokaan vain.

Ainekset annosta

Ainekset:
2
kpl
kananmunan keltuainen
2
rkl
sitruunan mehua
1,5
kpl
valkosipulinkynttä
½
tl
Dijon-sinappia
2,5
dl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Ohje

1. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa niitä hieman. 

2. Lisää tehosekoittimeen keltuaiset, puristettu sitruunanmehu, valkosipuli sekä Dijon-sinappi. Voit myös sekoittaa ainekset keskenään sähkövatkaimella.

3. Pyöritä tehosekoittimessa/sähkövatkaimella hitaalla teholla ja lisää hieman oliiviöljyä joukkoon.

4. Lisää oliiviöljyä vähitellen. Tee uusi lisäys aina kun edellinen oliiviöljymäärä on sekoittunut hyvin seokseen.

5. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla ja koristele tarjottaessa yrteillä.

 

VINKKI: Jos haluat ohentaa aiolia, lisää varovasti muutama tippa sitruunan mehua.

Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.