Ruistikut voi valmistaa ajoissa etukäteen, sillä ne säilyvät pitkään huoneenlämmössä. 

Tarjoile tikut naposteltavina vappujuomien kera tai vaikkapa osana pikkujoulun tai uuden vuoden tarjoilua. 

Katso valmistusvideo ohjeen alta.

Ainekset 20-30 kpl annosta

Voiteluun:
muna
Pinnalle:
1
dl
parmesaaniraastetta
valkosipulimaustetta tai tuoretta puristettua valkosipulia ja pippurirouhetta

Ohje

  1. Sulata taikinaa sen verran, että saat kaulittua sen neliön muotoon. Leikkaa siitä terävällä veitsellä haluamasi pituisia, noin puolen sentin levyisiä ohuita suikaleita. 
  2. Nosta tangot uunipellille ja kieputa ne löysille kierteille. Voitele grissinit munalla. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoraastetta.
  3. Paista tankoja 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.