Pasta bolognese on jokunen vuosi sitten tehdyn tutkimuksen mukaan läntisen maailman suosituinta kotiruokaa. Ei varmasti yllätys kenellekään. Tässä ”bolognesessa” spagetti saa kaverikseen kiistatta tulisen, mutta suunmyötäisen aasialaishenkisen kastikkeen.
Ainekset noin 4:lle annosta
Ohje
-
Lämmitä öljy pannulla. Ruskista jauheliha kypsäksi.
-
Lisää inkivääri, valkosipuli ja sokeri. Jatka paistamista pari minuuttia.
-
Lisää pannulle tomaattipyree ja thai-basilika. Sekoita huolellisesti jauhelihan joukkoon ja lisää chilikastike, soija, riisietikka ja kanaliemi.
-
Anna hautua lempeällä lämmöllä vähintään puoli tuntia, mieluiten tunnin. Jos kastike näyttää kuivuvan liikaa kasaan, lisää hieman kanalientä tai vettä.
-
Keitä spagetti suolatussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Tarjoa spagetti kastikkeen kanssa. Koristele kevätsipulilla, korianterilla ja chilillä.
Kommentteja ja keskustelua