Pasta bolognese on jokunen vuosi sitten tehdyn tutkimuksen mukaan läntisen maailman suosituinta kotiruokaa. Ei varmasti yllätys kenellekään. Tässä ”bolognesessa” spagetti saa kaverikseen kiistatta tulisen, mutta suunmyötäisen aasialaishenkisen kastikkeen.

 

Ainekset noin 4:lle annosta

Kastike:
3
rkl
oliiviöljyä
500
g
sikanautajauhelihaa
6 cm:n pala inkivääriä hienonnettuna
10
valkosipulinkynttä ohuina siivuina
3
rkl
tummaa sokeria
2
rkl
tomaattipyreetä
2-4
valkosipulinkynttä murskattuna
1
pieni kourallinen thai-basilikaa pilkottuna
1
dl
sambal oelek -chilikastiketta tai vastaavaa
4
rkl
soijakastiketta
4
rkl
riisietikkaa
5
dl
kanalientä
1
kevätsipuli pilkottuna
1
chili hienonnettuna
2
rkl
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Lämmitä öljy pannulla. Ruskista jauheliha kypsäksi.

  2. Lisää inkivääri, valkosipuli ja sokeri. Jatka paistamista pari minuuttia.

  3. Lisää pannulle tomaattipyree ja thai-basilika. Sekoita huolellisesti jauhelihan joukkoon ja lisää chilikastike, soija, riisietikka ja kanaliemi.

  4. Anna hautua lempeällä lämmöllä vähintään puoli tuntia, mieluiten tunnin. Jos kastike näyttää kuivuvan liikaa kasaan, lisää hieman kanalientä tai vettä.

  5. Keitä spagetti suolatussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  6. Tarjoa spagetti kastikkeen kanssa. Koristele kevätsipulilla, korianterilla ja chilillä.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.