Tämä pastakastike todistaa, että ruoka voi olla yksinkertaista ja silti viedä kielen mennessään. Ei monimutkaisia tekniikoita tai outoja mausteita - vain pastaa, lohta ja muita perusaineksia, jotka löytyvät jokaisesta lähikaupasta. Eikä aikaa pastakastikkeen valmistumiseen mene kuin vartti. Nam!
Ainekset 2-3:lle annosta
Kastike:
2
rkl
ruokaöljyä
3
valkosipulinkynttä
1
keltasipuli tai 100 g pakastesipulikuutioita
250
g
lohifileesuikaleita
1
dl
viipaloituja tuoreita herkkusieniä
1
tl
currya
1½-2
dl
(laktoositonta) ruokakermaa
3-5
rkl
maustettua (laktoositonta) tuorejuustoa (esim. ruohosipuli)
Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää lohisuikaleet, herkkusieniviipaleet sekä curry ja anna ruskistua kevyesti. Lisää ruokakerma ja anna kypsyä, kunnes pastakastike hieman sakenee (n. 10 min kuluessa).
Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita, kunnes juusto sulaa kastikkeeseen. Tarjoile pakkauksen ohjeen mukaisesti keitetyn Myllyn Paras pastan kanssa.
Resepti:
Sanna Kangas, Taivalkoski, Paras pastaohje -kilpailun satoa
Olin hieman skeptinen muiden ylistävien kommenttien suhteen, mutta nyt kun on kupu täynnä pastaa ja tätä kastiketta, niin ei voi muuta sanoa kuin, että oli todella herkullista!
Itse jätin pois lohisuikaleet ja valkosipulin, niiden puutteen takia. Mutta voin sanoa, että yksi parhaita ikinä maistamiani kastikkeita ja italiassa olen syönyt jos jonkinlaista kastiketta.