Tämä aasialaisittain maustettu makaronilaatikko tuo perinteiseen suosikkiin uuden makumaailman. Sika-nautajauheliha saa seurakseen mausteisen inkiväärin, chilihiutaleet ja fenkolinsiemenet, jotka karamellisoituvat soijakastikkeen kanssa pannulla. Juustoraaste ja seesaminsiemenet lisäävät makaronilaatikon täyteläisyyttä ja tekstuuria.

Viimeistele makaronilaatikko raikkaalla kevätsipulilla, korianterilla ja tulisella srirachalla tai chiliketsupilla. Tämä resepti tarjoaa uniikin ja herkullisen makuelämyksen, joka vie makaronilaatikon täysin uudelle tasolle.

Saat myös kasvisversion korvaamalla sika-nautajauhelihan soijarouheella.

Ainekset 4-6 annosta

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
pkt
sika-nautajauhelihaa (400 g)
1
tl
mietoja chilihiutaleita
1
tl
fenkolinsiemeniä
3
tl
inkiväärimurskaa purkista
2
rkl
soijaa
7
dl
nestettä
1
lihaliemikuutio
3
kananmunaa
150
g
juustoraastetta (esim. mozzarella, cheddar tai haluamasi sekoitus)
2
rkl
seesaminsiemeniä
Viimeistelyyn
kevätsipulia ja/tai korianteria hienonnettuna
seesaminsiemeniä
shrirachaa/chiliketsuppia
(seesamimajoneesia)

Ohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Ruskista sillä aikaa jauhelihaan pinta pannulla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota pari minuuttia. Lisää chilihiutaleet, fenkolinsiemenet ja inkivääri, sekoita. Sekoita lopuksi joukkoon soija ja anna karamellisoitua minuutin tai pari pannulla.
  4. Sekoita pieni loraus kuumaa vettä lihaliemen kanssa kulhossa, jotta se liukenee kunnolla nesteeseen. Lisää loput vedestä kylmänä ja sekoita joukkoon kananmunat. 
  5. Valuta makaronit. Sekoita makaronit ja jauhelihaseos keskenään uuninkestävällä paistinpannulla tai uunivuoassa. Lisää lihaliemi-kananmunaseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Ripottele päälle juustoraaste sekä seesaminsiemenet. Paista 200-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia tai kunnes neste on imeytynyt. Anna vetäytyä hetken.
  6. Viimeistele makaronilaatikko srirachalla tai vastaavalla chiliketsupilla, kevätsipulilla, korianterilla ja seesaminsiemenillä. Voit laittaa päälle myös seesamimajoneesia.

VINKKI! Näin saat reseptistä maukkaan kasvisversion: lisää pannulle 1 rkl oliiviöljyä, soijarouhe ja kaikki mausteet, sekoita ja anna paahtua muutaman minuutin välillä sekoittaen. Lisää soijakastike ja worcesterkastike sekä loraus vettä. Lisää vettä aina kun aiempi vesi on haihtunut, kunnes olet käyttänyt vettä yhteensä noin desin verran.

Resepti:
Iman ja Leena, @imanjaleenasafkaa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.