Perinteiset pinaattiletut ovat monen perheen rakkaimpia arkiruokia. Valmista pinaattiletut helposti joko pakastepinaatista tai tuoreista pinaatinlehdistä. Tarjoa pinaattiletut perinteiseen tapaan puolukkahillon kanssa tai vaikkapa savulohitahnan tai parmesan-juustolastujen kera!
Mittaa jauhot, suola ja mausteet kulhoon. Lisää maito ja sekoita hyvin. Turvota 15 minuuttia. Lisää kananmunat ja pakastepinaatti.
Jos käytät tuoreita pinaatinlehtiä tee näin: höyrytä huuhdotut ja lingotut pinaatinlehdet paistokasarissa jossa on puoli desiä vettä. Valuta ja jäähdytä. Silppua vähän ja lisää taikinaan.
Paista taikina letuiksi ohukaispannussa.
Tarjoa puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa. Tuorejuustotahnat maistuvat myös pinaattilettujen kanssa, kokeile vaikkapa tillillä maustettua lämminsavulohitahnaa.