Tuhti aamueväs tai tyylikäs iltapala. Herkkua sellaisenaan, uppomunien kanssa täydellistä.
Ainekset 8 lettua ja 4 uppomunaa annosta
Ohje
Vohvelit:
-
Sekoita lettujauhot veteen. Sauvasekoitin hoitaa homman muutamassa sekunnissa. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
-
Niistä raakamakkaroista peukalonpään kokoisia nokareita taikinan joukkoon.
-
Penslaa vohvelipannu rypsiöljyllä. Nosta kauhallinen taikinaa vohvelipannulle/raudalle ja paista rapeaksi.
-
Tarjoa lisukkeeksi uppomunia ja hollandaise-kastiketta.
Uppomunat:
-
Riko kananmunat kahvikuppeihin käsittelyn helpottamiseksi.
-
Mittaa vesi, suola ja etikka parin litran vetoiseen teräskattilaan.
-
Kuumenna vesi poreilevaksi. Pyöräytä veden pintaan lusikalla pieni pyörre ja kumoa kananmuna kupista veteen. Anna kypsyä hiljalleen kiehuvassa vedessä 4-6 minuuttia.
-
Nosta pois reikäkauhalla ja valuta.
Hollandaise pikana:
-
Mittaa keltuaiset, etikka ja suola sauvasekoittimen mentävään kulhoon.
-
Kuumenna voi kiehuvaksi pannulla. Liruta kuuma voisula tasaisena nauhana keltuaisten joukkoon koneen käydessä.
Kommentteja ja keskustelua