Aloita valmistamalla täyte. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja riisi- tai ohrasuurimot. Keitä hiljalleen kannen alla miedolla lämmöllä puuro kypsäksi. Sekoita täytteen joukkoon voi ja anna jäähtyä.
Valmista kuoritaikina sekoittamalla kaikki ainesosat tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikina kiinteäksi. Tee taikinasta tanko ja jaa se samankokoisiin palasiin (noin 24 kpl). Tee palasista pallosia ja pulikoi ne pyöreiksi tai soikeiksi kuoriksi. Pidä kuoritaikina sekä valmiit kuoret peitettyinä, etteivät ne kuivu. Valmiiden kuorien väliin on lisäksi hyvä laittaa jauhoja, jotta ne irtoavat toisistaan.
Täytä kuoret puurotäytteellä. Harjaa ensin kuorista ylimääräiset jauhot pois ja lusikoi sen jälkeen lusikallinen täytettä kuoren päälle. Taita taikinan reuna täytteen päälle (kuten pasteijassa) ja muotoile sulhaspiirakaksi.
Paista sulhaspiirakoita voissa mieluiten valurautapannulla. Paista piirakoita miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat kauniin värin.
Isäni suku on Viipurin maalaiskunnasta. Tätini kertoi että sulhaspiirakan nimi tulee siitä, että piirakat oli nopeita tehdä ilman leivinuunin lämmittämistä. Kun puhemies ja sulhasehdokas tulivat kosiomatkalle tytön kotiin, heti pantiin puurokattila tulelle ja kuoritaikina tekeille. Jos oli mieleinen sulhasehdokas, puuro keitettiin maitoon ja piirakan sydämeen (siis se riisipuuro) saatettiin lisätä hienoksi hakattua kananmunaa. Jos ei ollut kovin mieleinen, keitettiin puuro veteen. Piirakat paistettiin voissa pannulla, kaksi puolikuun muotoista piirakkaa vastakkain.
Suojärveläinen Mammani teki sulhaspiirakat aina uppopaistamalla öljyssä tai munkkirasvassa ja lisäsi melko irtonaiseksi keitettyyn riisitäytteeseen rusinoita. Ne olivat suussa sulavia.