Dallaspullat vievät kielen mennessään. Ihanan pehmoiset vaniljaiset pullat maistuvat kuuman kaakaon kanssa.

Ainekset 20 annosta

5
dl
maitoa
50
g
hiivaa
1
rkl
kardemummaa
2
dl
sokeria
ripaus suolaa
200
g
sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
250
g
maitorahkaa
150
g
voita
dl
sokeria
1
dl
vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
1-2
tl
vaniljasokeria
Voiteluun:
1
kananmuna

Ohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää kardemumma, sokeri, suola ja puolikarkeat vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi taikinaan sulatettu voi tai margariini. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi. Valmista sillä välin täyte. Vatkaa maitorahkan joukkoon voi tai margariini, sokeri, vaniljakastikejauhe tai vaniljakreemi, sekä vaniljasokeri.

  2. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa kahteen osaan. Kaulitse osat ohueksi levyksi. Levitä vaniljaseos levyille ja kääri levyt rulliksi. Leikkaa tasakokoisia viipaleita ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai paperisiin paistovuokiin. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 15 minuuttia.

  3. Voitele munalla.

  4. Paista 225-asteessa 12-15 minuuttia.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.