Banaanikakku on ihanan mehevä ja säilyy hyvänä pitkään. Kakun maku on itse asiassa parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta.
Ainekset suorakaiteen- tai sydämenmuotoinen tai torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 annosta
Ohje
-
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.
-
Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.
-
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.
-
Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.
VINKKI! Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Hyvät raaka-aineet meni hukkaan kun kakku meni roskikseen.
Käytin rasvana voita ja nesteenä kerman ja piimän seosta, kun kerma sattui olemaan vähissä.
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Hyvä tuli. 😋
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Siihen ei ole tullut kermaa, banaanit on voinut hyvin suurpiirteisesti muussata.
Tämän kakun ulkonäkö on siihen verrattuna vaatimaton ja ehken hieman lässähtänyt lopputulos.
Seuraavan kerran pitää etsiä entinen takuuvarma ohje!
Mausta ei vielä tiedä?
In reply to Ei kannata tosiaan hätäillä by Anonymous (not verified)
In reply to Tämä on luottoreseptini, jota by Anonymous (not verified)
huomasin, että konvehdit oli käynyt vanhaksi päivältään, mutta kakkuun sopi täydellisesti vaikka olivat täyte konvehteja, tein niistä vaan pikku paloja ja sekaan.
In reply to Voiko tehdä niin et by Anonymous (not verified)
Kokeilen heti,tykkään leipomisesta!
Sekoitin kuivat aineet keskenään, survoin banaanit muusinuijalla omaan kulhoonsa, jonne heitin kananmunat ja maidon. Kananmunia oli vain kaksi joten pistin maitoo sit vähän enemmän.
Sekoitin kuivat ja märät aineet yhteen, jonne kaadoin 150g sulatettua voida margariinin tilalle. Sit vuokaan ja paisto kunnes ei tarttunut enää tikkuun. Mulla meni n. 1h10min paistua. Ei ollut kovin laakea vuoka.
In reply to Hei voiko tuon kerman korvata by Anonymous (not verified)
In reply to Hei voiko tuon kerman korvata by Anonymous (not verified)
In reply to Hei voiko tuon kerman korvata by Anonymous (not verified)
In reply to Kerman voi korvata maidolla. by Kuluttajaneuvonta
In reply to Onnistui resetn mukaan, tosi by Anonymous (not verified)
Kananmunat voi vispata vaahdoksi sokerin kera. Mutta onnistuu jopa ilman kananmunia. Sokeritonta omenahilloa voi kokeilla munia korvaamaan.
Laitan mausteeksi vaniljasokeria ja kardemummaa. Leivitän vuoan yleensä kookoshiutaleilla.
Minusta tämä kakku säilyy todella hyvin muutaman päivän huoneenlämmössä leivinpaperiin käärittynä. Muovipussissa se tulee mielestäni liian kosteaksi. Terveisin Kokeilunhaluinen kakkuhirviö
In reply to No tämä kakku oli nimensä by Anonymous (not verified)
In reply to Mulla halkesi koko taikina by Anonymous (not verified)
In reply to Resepti oli hyvä ja nopee by Anonymous (not verified)
In reply to Vispataanko munat ja sokeri by Anonymous (not verified)
In reply to Minkä laista inkivääriä by Anonymous (not verified)
Lisäsin taikinaan rouhittua tummaa suklaata ja laitoin vähän myös päälle sulatettuna. Tein muffinseina. Toimi loistavasti.
In reply to Tarviiko vatkata ollenkaan? by Anonymous (not verified)
In reply to Kuinkahan toimisi piimä by Anonymous (not verified)
In reply to Miten uunin lämpö jos by Anonymous (not verified)
In reply to Kohta 4 ei näköjään toimi. by Anonymous (not verified)
Itse olen vaihdellut mausteita. Jauhettua kardemummaa toisinaan pelkiltään.
Maitoa tai ruokakermaa...
Osan sokerista olen toisinaan korvannut fariinisokerilla tai siirapilla.
Tää toimii monenlaisena ja aina on maistunut.
In reply to Voiko kerman korvata maidolla by Anonymous (not verified)
In reply to Mielestäni kerma laimentaa by Anonymous (not verified)
TittaO
In reply to Löytyykö munatonta by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko käyttää öljyä? by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko käyttää öljyä? by Anonymous (not verified)
In reply to Ajattelin kokeilla by Anonymous (not verified)
In reply to Jos käyttää by Anonymous (not verified)
In reply to Laitoin 3 banaania, mutta by Anonymous (not verified)
In reply to Hyvä resepti, monesti tehty. by Anonymous (not verified)
PS:lupaan kokeilla muffinsejakin! Vanhemmat ilahtuu... :)
äippä
Hyvä ja nopea resepti. Korvasin osan vehnäjauhoista grahamjauhoilla ja lisäsin leivinjauheen määrää, näin kakusta tuli terveellisempi "arkijälkiruoka" lapsille. Kerman sijaan käytin laktoositonta maitoa.
Korvasin hiukan sokerista vanilliinisokerilla niin tuli vielä herkullisempaa. Banaaneja voi olla myös enemmän onnistuu silti.
terv. ensikertalainen
olen vähän sellainen onneton leipoja, mutta tämän reseptin ansiosta onnistuin! Ihanan simppeliä. Ei tarvinnut vaahdottaa sokeria ja rasvaa, tai vaahdottaa sokeria ja kananmunia. Kakkuni yleensä epäonnistuu, mutta ei nyt. Kiitos simppelistä reseptistä ja ennen kaikkea kakku oli kostea ja mehevä!
nam nam nam nam