Ylikypsät banaanit sujahtavat mehevään banaanileipään. Banaanileipä on hävikkiruokaa parhaimmillaan. Ainekset sekoitetaan nopeasti ja taikina on valmis. Taikinaan on lisätty mukaan herkullisia sattumia, pähkinöitä ja suklaata. Leivän voi paistaa pitkänomaisessa vuoassa tai muffinivuoissa.

Ainekset 1 iso vuokaleipä, noin 15 viipaletta tai 12 isoa muffinia annosta

Taikina:
½–1
dl
fariinisokeria tai tummaa sokeria
½–1
tl
suolaa
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
pekaani- tai saksanpähkinöitä puolitettuna
1
dl
tummaa suklaarouhetta
3
kypsää banaania (350 g)
1
dl
margariini- tai voisulaa (100 g)
1
dl
kermaviiliä tai piimää
1
tl
soodaa
2
munaa
Voiteluun:
2
tl
margariinia tai voita
Pinnalle:
1
banaani
½
dl
pekaani- tai saksanpähkinöitä
1
rkl
tummaa suklaarouhetta voi lisätä halutessaan pinnallekin

Ohje

  1. Lämmitä uuni 175 °C:seen.

  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa – voit leikata pähkinät puoliksi. Kuori, pilko ja muussaa 3 banaania haarukalla soseeksi (350 g), lisää joukkoon kermaviili tai piimä, sooda ja munat.

  3. Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan tai silikonivuokaan (n.1,8 l). Voit lusikoida taikinan myös muffinivuokiin. Asettele pinnalle pähkinöitä ja banaaniviipaleita koristeeksi.

  4. Paista uunin alatasolla noin 1 tunti. Voit ripotella suklaarouhetta paiston loppuvaiheella leivän pintaan. Mikäli valmistat banaanileipiä muffinivuoissa, noin 20 minuutin paistoaika riittää. Banaanileipä saa olla kosteaa ja kuohkeaa. Anna leivän jäähtyä ennen leikkaamista.

Resepti:
Arja Elina Laine (julkaistu LEIPÄ-kirjassa 2020)

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.