Ylikypsät banaanit sujahtavat mehevään banaanileipään. Banaanileipä on hävikkiruokaa parhaimmillaan. Ainekset sekoitetaan nopeasti ja taikina on valmis. Taikinaan on lisätty mukaan herkullisia sattumia, pähkinöitä ja suklaata. Leivän voi paistaa pitkänomaisessa vuoassa tai muffinivuoissa.
Ainekset 1 iso vuokaleipä, noin 15 viipaletta tai 12 isoa muffinia annosta
tummaa suklaarouhetta voi lisätä halutessaan pinnallekin
Ohje
Lämmitä uuni 175 °C:seen.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa – voit leikata pähkinät puoliksi. Kuori, pilko ja muussaa 3 banaania haarukalla soseeksi (350 g), lisää joukkoon kermaviili tai piimä, sooda ja munat.
Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun pitkulaiseen leipävuokaan tai silikonivuokaan (n.1,8 l). Voit lusikoida taikinan myös muffinivuokiin. Asettele pinnalle pähkinöitä ja banaaniviipaleita koristeeksi.
Paista uunin alatasolla noin 1 tunti. Voit ripotella suklaarouhetta paiston loppuvaiheella leivän pintaan. Mikäli valmistat banaanileipiä muffinivuoissa, noin 20 minuutin paistoaika riittää. Banaanileipä saa olla kosteaa ja kuohkeaa. Anna leivän jäähtyä ennen leikkaamista.