Haettu sivustolta 22.11.2024
28 kommenttia
Valmisteluaika
1 h
Kokonaisaika
1 h 30 min
Tässä on maittavien rahkamunkkien resepti. Rahka tuo munkkitaikinaan hyvän maun. Munkeista voi leipoa pyöreitä palloja, jolloin rahkatäyte sopii munkkien sisään, tai niistä voi leipoa rinkeleitä, jolloin täytettä ei käytetä. pursota pursotinsuuttimella täytettä munkkien sisään.
Varo, että rasva ei kuumene liikaa, ja ole muutenkin varovainen kuuman ja polttavan rasvan kanssa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan! Paista munkit muutama kerrallaan upottaen ne rasvaan, käännä paiston puolivälissä.
Ainekset noin 30 annosta
Rahkamunkkitaikina:
2
dl
vettä, simaa tai maitoa
1
tlk
maitorahkaa
50
g
hiivaa
1-2
tl
suolaa
2
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
1
rkl
kardemummaa
1
muna
1
dl
pullomargariinia tai voisulaa
Paistamiseen:
kasviöljyä
Pinnalle:
sokeria
Rahkatäyte:
1
tlk
maitorahkaa (250 g)
½
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
1
muna
150
g
vadelmahilloa
Ohje
- Kuumenna neste kiehuvaksi esim. mikrossa, lisää siihen rahka, jolloin seoksesta tulee suunnilleen kädenlämpöistä. Liuota hiiva tähän. Sekoita joukkoon suola, sokerit, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten, yleiskone tms. on oiva apu tähän. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
- Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaiseksi.
- Kuumenna kasviöljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla eli sen tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180-asteista eli sopivaa munkkien paistoon.
- Varo, että rasva ei kuumene liikaa ja ole muutenkin varovainen kuuman polttavan rasvan kanssa! Varo vettä ja rasvaa yhdessä: vesipisaroita ei saa joutua rasvan sekaan!
- Paista munkit muutama kerrallaan, upottaen ne rasvaan, käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele munkit sokerissa heti. Sekoita täytteen ainekset ja pursota pursotinsuuttimella täytettä munkkien sisään. Hillon ja rahkaseoksen voi laittaa munkin sisään myös erikseen tai niistä voi käyttää vain toista täytettä.
VINKKI: Kokeile myös suosittua munkkien tai munkkirinkelien reseptiä!
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Kommentteja ja keskustelua
Anonymous
kirjoitti
30.4.2017 - 17:43
Voiko taikinaan käyttää jotain maustettua rahkaa?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
2.5.2017 - 10:56
In reply to Voiko taikinaan käyttää by Anonymous (not verified)
Voi käyttää maustettua rahkaa oman maun mukaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
27.4.2016 - 05:59
Kuinka paljon on 1 tlk maitorahkaa?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
27.4.2016 - 08:56
In reply to Kuinka paljon on 1 tlk by Anonymous (not verified)
Tässä tarkoitetaan 250 g maitorahkaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
19.5.2015 - 16:20
Tyttärelle tuli kyyneleet silmiin kun oli niin hyvää. Tein rinkilöitä ilman täytettä ja nesteenä oli sima.
Anonyymi
kirjoitti
2.5.2014 - 18:43
Paras munkkiresepti ikinä!
Anonyymi
kirjoitti
14.4.2014 - 11:09
Voiko nämä tehdä ennakkoon ja pakastaa? Sokeroi vain sitten sulattaessa? Pysyvätkö hyvinä?
Anonyymi
kirjoitti
14.4.2014 - 00:00
Munkit voi tehdä ennakkoon ja pakastaa. Sokerointi kannattaa tehdä vasta munkkien sulattamisen jälkeen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
24.2.2014 - 11:11
Voiko rahkan siis lisätä taikinaan niin ettei sitä tarvitse mihinkään pursotella?
Anonyymi
kirjoitti
25.2.2014 - 00:00
Kyllä, rahka sekoitetaan taikinaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
1.5.2013 - 13:03
Oli niin hyviä!! Sima ja rahka antoi niin mukavan lisämaun munkkeihin. 1v. poikanikin oli niin "namnam", kun sai herkutella :) Kiitos!
Anonyymi
kirjoitti
18.5.2012 - 12:16
Munkkien perusohje on hyvä, suorastaan erinomainen, mutta en mää kyllä tajua millainen tuo täyte pitää olla ja miten se pitää sinne sisään pursottaa, että se kans pysyy sisässä?
Anonyymi
kirjoitti
18.5.2012 - 13:58
Kun täyte pursotetaan munkin sisään ohuella tyllalla, niin täyte pysyy hyvin munkin sisällä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
1.5.2012 - 13:40
Njam
Anonyymi
kirjoitti
18.9.2011 - 18:18
Mikä on ideaali lämpötila rasvakeittimessä rypsiöljyllä munkkeja paistaessa?
Anonyymi
kirjoitti
19.9.2011 - 10:46
Munkit paistetaan yleensä noin 180 -asteisessa öljyssä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
28.4.2010 - 22:41
Todella helmi resepti. Njam!
Anonyymi
kirjoitti
28.4.2010 - 16:14
Voisikohan rahkan sijaan käyttää maustamatonta jogurttia...asun ulkomailla, eikä täältä saa rahkaa...
Anonyymi
kirjoitti
29.4.2010 - 08:31
Voi käyttää myös maustamatonta jogurttia. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
29.4.2009 - 20:29
Hirrrmuisen hyvää :)
Anonyymi
kirjoitti
28.11.2008 - 23:21
Voihan taikinan kaulita ja ottaa painamalla muotilla reikämunkin, ja kohottaa ja paistaa. Lapset innoissaan painelee muotilla. Pullan pyörittely on lapsille vaikeaa, kun on pienet kädet.
Anonyymi
kirjoitti
28.4.2007 - 14:22
ihan ok
Anonyymi
kirjoitti
27.4.2007 - 12:58
Hyvännäköisiä, taidanpa tehdä Rahkamunkkeja......
Anonyymi
kirjoitti
6.4.2007 - 12:16
melko herkullisia .....pitää tehdä toistekkin....
Anonyymi
kirjoitti
9.1.2007 - 12:47
ihan hyvä resepti. mutta minä en ole maistanut.
Anonyymi
kirjoitti
30.4.2005 - 10:39
hyvä resepti ja helppo tehdä..Rahka tosiaan tuo hyvää makua taikinaan!!!!Kannattaa kokeilla!!!!
Anonyymi
kirjoitti
5.4.2005 - 13:08
Kielihän oli lähteä mukaan, näitä herkkuja syödessä. Taivaallisia, tavallisuúdesta poikkeavia leivonnaisia. Eritoten sima antaa potkua taikinalle.
Anonyymi
kirjoitti
3.11.2004 - 13:09
Hei vaan,
kokeilin tätä reseptiä ja loppu tulos oli oikein hyvä ja maukas ja vieraani kehuivat tätä kysyivät mistä olin saannu ni sanoin et tutkikaapa myllyn paras sivuja sieltä löytyy kaikkea hyvää kiitos tästä vinkistä. terv Marja
kokeilin tätä reseptiä ja loppu tulos oli oikein hyvä ja maukas ja vieraani kehuivat tätä kysyivät mistä olin saannu ni sanoin et tutkikaapa myllyn paras sivuja sieltä löytyy kaikkea hyvää kiitos tästä vinkistä. terv Marja
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R