Kasvispiirakka sopii hyvin juhlien tai illanvieton tarjottavaksi. 

Se on helppo tehdä, ja voit hyödyntää monia erilaisia vihanneksia ja juureksia. 

Kasvispiiraat sopivat usein sinällään lakto-ovo-vegetaristeille, mutta vegaanisen version muokkaaminen on helppoa kasviskermojen ja vegaanisten juustojen avulla. 

Tee kasvispiirakka valmiin piirakkataikinan avulla tai kokeile piirakkapohjan perusreseptiä. 

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Itse tehty pohjataikina:
½
tl
leivinjauhetta
100
g
voita, margariinia tai öljyä
2
dl
hienoa porkkanaraastetta
1
dl
kevytkermaa tai soijakermaa
Leivitykseen:
Kasvistäyte:
1
rkl
voita, margariinia tai öljyä
100
g
purjosipulia
300
g
parsakaalin kukintoja
1
paprika (punainen tai keltainen)
2
dl
maitoa tai soijamaitoa
½
tl
kirveliä
½
tl
rakuunaa
1
tl
basilikaa
1
kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisfondia
75
g
sinihomejuustoa
100
g
sulatejuustoa
1
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Ota pakastetaikinapohja sulamaan tai tee itse pohjataikina seuraavasti: Sekoita leivinjauhe kulhossa hiivaleipävehnäjauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan porkkanaraaste ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista.
  2. Taputtele itse tehty taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Valmis sulanut pyöreä piirakkataikina vain taputellaan vuokaan, se ei tarvitse voitelua.
  3. Valmista täyte hauduttamalla teflon-kasarissa tai -pannulla rasvassa suikaloitua purjosipulia ja irtileikattuja parsakaalin kukintoja. Lisää kuutioitu paprika ja hiivaleipävehnäjauhot ripotellen kasvisten päälle. Sekoita, lisää maito ja mausteet. Anna täytteen saostua ja lisää homejuusto ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juustot sulavat täytteeseen.
  4. Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Lisää juustoraaste piirakan päälle paiston puolivälissä.

VINKKI: Käytä kauden kasviksia vaihdellen, piirakkaan sopivat myös fenkoli, punajuuri, porkkana, herneenpalot jne.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.