vihreitä kasviksia, esim. parsakaalin kukintoja, sokeriherneenpalkoja, fenkolia, kesäkaalia ja/tai vihreää parsaa
250
g
ricotta- tai tuorejuustoa
2½
dl
kolmen juuston ruokakermaa tai soijakermaa
2
munaa
1-2
tl
(yrtti)suolaa
1
tl
sitruunapippuria
1
rs
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
Ohje
Ota pakastetaikinapohja sulamaan.
Paista sillä aikaa pannulla voissa sipulit ja puhdistetut kasvikset, esim. pienet parsakaalin kukinnot, suikaloitu fenkoli ja/tai kesäkaali, sokeriherneet ja/tai kuoritut ja pilkotut parsan palat (n. 4-5 cm). Ota pannu pois liedeltä.
Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella.
Levitä piiraan pohjalle paistettu sipuliseos ja kasvikset. Sekoita ricotta- tai tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Jaa päälle kauniisti kirsikkatomaatteja puolikkaina.
Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Koristele basilikanlehdin tai basilikasilpulla.
VINKKI: Voit käyttää piirakkaan myös tuntemiasi luonnon yrttejä: esim. pientä nokkosta, voikukkaa, puna- tai valkoapilaa.
Kommentteja ja keskustelua