Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
2-3
rkl
voita
2-3
sipulia varsineen
500
g
vihreitä kasviksia, esim. parsakaalin kukintoja, sokeriherneenpalkoja, fenkolia, kesäkaalia ja/tai vihreää parsaa
250
g
ricotta- tai tuorejuustoa
dl
kolmen juuston ruokakermaa tai soijakermaa
2
munaa
1-2
tl
(yrtti)suolaa
1
tl
sitruunapippuria
1
rs
kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Ota pakastetaikinapohja sulamaan.

  2. Paista sillä aikaa pannulla voissa sipulit ja puhdistetut kasvikset, esim. pienet parsakaalin kukinnot, suikaloitu fenkoli ja/tai kesäkaali, sokeriherneet ja/tai kuoritut ja pilkotut parsan palat (n. 4-5 cm). Ota pannu pois liedeltä.

  3. Taputtele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella.

  4. Levitä piiraan pohjalle paistettu sipuliseos ja kasvikset. Sekoita ricotta- tai tuorejuusto, kerma, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Jaa päälle kauniisti kirsikkatomaatteja puolikkaina.

  5. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Koristele basilikanlehdin tai basilikasilpulla.

VINKKI: Voit käyttää piirakkaan myös tuntemiasi luonnon yrttejä: esim.  pientä nokkosta, voikukkaa, puna- tai valkoapilaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.