Haettu sivustolta 17.11.2024
33 kommenttia
Valmisteluaika
25 min
Kokonaisaika
55 min
Kasvispiirakka sopii hyvin juhlien tai illanvieton tarjottavaksi.
Se on helppo tehdä, ja voit hyödyntää monia erilaisia vihanneksia ja juureksia.
Kasvispiiraat sopivat usein sinällään lakto-ovo-vegetaristeille, mutta vegaanisen version muokkaaminen on helppoa kasviskermojen ja vegaanisten juustojen avulla.
Tee kasvispiirakka valmiin piirakkataikinan avulla tai kokeile piirakkapohjan perusreseptiä.
Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta
Itse tehty pohjataikina:
½
tl
leivinjauhetta
100
g
voita, margariinia tai öljyä
2
dl
hienoa porkkanaraastetta
1
dl
kevytkermaa tai soijakermaa
Leivitykseen:
Kasvistäyte:
1
rkl
voita, margariinia tai öljyä
100
g
purjosipulia
300
g
parsakaalin kukintoja
1
paprika (punainen tai keltainen)
2
dl
maitoa tai soijamaitoa
½
tl
kirveliä
½
tl
rakuunaa
1
tl
basilikaa
1
kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisfondia
75
g
sinihomejuustoa
100
g
sulatejuustoa
1
dl
juustoraastetta
Ohje
- Ota pakastetaikinapohja sulamaan tai tee itse pohjataikina seuraavasti: Sekoita leivinjauhe kulhossa hiivaleipävehnäjauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan porkkanaraaste ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista.
- Taputtele itse tehty taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Valmis sulanut pyöreä piirakkataikina vain taputellaan vuokaan, se ei tarvitse voitelua.
- Valmista täyte hauduttamalla teflon-kasarissa tai -pannulla rasvassa suikaloitua purjosipulia ja irtileikattuja parsakaalin kukintoja. Lisää kuutioitu paprika ja hiivaleipävehnäjauhot ripotellen kasvisten päälle. Sekoita, lisää maito ja mausteet. Anna täytteen saostua ja lisää homejuusto ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juustot sulavat täytteeseen.
- Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Lisää juustoraaste piirakan päälle paiston puolivälissä.
VINKKI: Käytä kauden kasviksia vaihdellen, piirakkaan sopivat myös fenkoli, punajuuri, porkkana, herneenpalot jne.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Kommentteja ja keskustelua
Anonymous
kirjoitti
31.3.2017 - 11:16
Kuinka paljon valmista piirakkataikinaa tarvitsee olla, jos tekee pellillisen? Entä kuinka paljon täytettä? Onko kaksinkertainen annos molempia liikaa/liian vähän?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
16.6.2017 - 15:20
In reply to Kuinka paljon valmista by Anonymous (not verified)
Uunipellille kaksinkertainen annos on yleensä sopiva, mutta uunipeltien koot vaihtelevat jonkin verran. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
29.11.2015 - 16:59
Tämä on vakioresepti. Tätä tehdään meillä usein vieraille, ja kaikki ovat pitäneet.
Anonyymi
kirjoitti
5.11.2015 - 02:00
Voiko hiivaleipävehnäjauhon korvata gluteenittomalla jauhoseoksella tai muulla ei-vehnäjauholla?
Anonyymi
kirjoitti
5.11.2015 - 00:00
Hiivaleipävehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
14.2.2014 - 10:20
Voiko reseptiä muokata vegaanille sopivaksi ( siis juusto- osio)
Anonyymi
kirjoitti
18.2.2014 - 00:00
Piirakan päälle tulevan juustorasteen voi jättää pois kokonaan, mutta täytteeseen tulevat sulatejuusto ja sinihomejuusto tuovat täytteeseen sekä makua, että rakennetta. Niiden korvaaminen täysin vastaavasti voi olla hankalaa ilman, että piiraan maku muuttuu. Täytteeseen tulevan soijamaidon voisi korvata esimerkiksi soijakermalla, kun jätät juustot kokonaan pois. Näin täytteeseen saataisiin kuitenkin hieman täyteläisempää makua ja rakennetta. Lisätietoa vegaaniruokavaliosta kannattaa etsiä esimerkiksi internetin hakukoneilla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
23.3.2013 - 17:48
Jestas, minkä makuinen piirakka! Täytteeseen ei tule munaa eli pitää jäähtyä hyvin. Kärsiiköhän koostumus tai maut, jos lisää täytteeseen munan tai kaksi?
Anonyymi
kirjoitti
27.3.2013 - 10:41
Koostumus ja maku muuttuvat jos täytteeseen lisää kananmunaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
4.2.2013 - 18:58
Todella herkullinen piirakka, helppo ja nopea valmistaa! Itse käytin sinihomejuuston tilalla myös fetaa ja pinnalle ripottelin hieman enemmän tuota Emmentalia :)
Anonyymi
kirjoitti
27.4.2012 - 16:47
Mahtava resepti ja todella yksinkertainen valmistaa. Variaatioita voi tehdä vaikka minkälaisia.
Anonyymi
kirjoitti
16.9.2011 - 19:27
LOISTAVA RESEPTI! KANNATTAA KOKEILLA :)
Anonyymi
kirjoitti
24.7.2011 - 13:24
Kuinkas kauan tämä kasvispiirakka säilyy hyvänä jääkaapissa? Jos tekee keskiviikkona valmiiksi, voinko lauantaina vielä laittaa tarjolle?
Anonyymi
kirjoitti
25.7.2011 - 08:53
Piirakka säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Pakastaminen varmistaa piirakan säilymisen. Terv. Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
19.6.2011 - 20:20
Kuinka paljon suurempi pitää olla että tulee kokonainen uunipelti ja voiko pakastaa?
Anonyymi
kirjoitti
23.6.2011 - 13:57
Pellillisen piirakkaa saa tuplaamalla määrät. Piirakan voi myös pakastaa esim. paloina rasiaan pakattuna. Terv. kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
15.4.2018 - 02:51
Kysymys vanhaan ketjuun: voiko piirakan pakastaa kokonaisena? Kannattaako se tehdä ennen paistamista ja paistaa vasta tarjoilupäivänä (juhlapäivänä)? Luottoreseptini, aivan ihanan makuinen piirakka!
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
16.4.2018 - 08:35
In reply to Kysymys vanhaan ketjuun: by Anonymous (not verified)
Piirakan voi pakastaa kokonaisena paistamisen jälkeen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
23.11.2010 - 19:10
Mielettömän hyvää, ja helppotekoinen. Takuuvarmasti onnistunut ja maistuva tarjottava.
Anonyymi
kirjoitti
11.5.2010 - 15:10
Todella hyvää. Parasta kylmänä, kun pohja ja täyte on vähän kiinteytynyt. Korvasin sinihomejuuston fetajuustolla. Tuli oikein hyvää.
Anonyymi
kirjoitti
5.2.2010 - 15:36
Tarjosin tätä piirakkaa ruotsalaisille ystävilleni, ja kaikki meni niin, ettei mitään jäänyt itselle! Piirakan avulla sain kuitenkin nimityksen kasvisruokaspesialistiksi :D
Anonyymi
kirjoitti
6.2.2009 - 18:06
Todella loistava kasvispiirakkaresepti. Lakkiaisjuhlissa oli niin suosittu, että loppui kesken!
Anonyymi
kirjoitti
24.5.2007 - 20:26
Täydellinen
Anonyymi
kirjoitti
11.5.2007 - 22:00
Ihan älyttömän hyvää!!!
Anonyymi
kirjoitti
17.2.2007 - 17:42
nam
Anonyymi
kirjoitti
10.2.2007 - 12:52
kyllä maistui myös kaverin miehelle, joka "äijänä" ei syö (muka!) pupujen ruokaa...
Anonyymi
kirjoitti
10.2.2007 - 12:49
aivan uskomaton! :D
nam.... maistui ulkona retkeillessä jopa kylmänä!! mutta lämmitetttynä vei kielen........ :oP
nam.... maistui ulkona retkeillessä jopa kylmänä!! mutta lämmitetttynä vei kielen........ :oP
Anonyymi
kirjoitti
7.2.2007 - 19:35
Paras kasvisruoka mita ikina olen kokeillut. Jatin sinihomejuuston pois mutta silti oli maukas.
Anonyymi
kirjoitti
8.12.2005 - 17:12
Erinomainen kasvispiirakka. Rakuuna antaa hienostuneen maun. Hieman työläs ja aikaavievä, mutta vaivan arvoinen!
Anonyymi
kirjoitti
3.2.2005 - 21:21
Ihanan mehevä ja maistuva kasvispiirakka!! Kyläilemässä ollut ystäväni otti kaksi kertaa lisää, eikä voinut olla kehumatta piirakkaa!! Kannattaa kokeilla!
Anonyymi
kirjoitti
15.1.2005 - 15:46
Erittän hyvä ja helppo tehdä.Suosittelen kokeilemaan.Tulee varmaan tehtyä useamminkin.
Anonyymi
kirjoitti
23.11.2004 - 14:49
Tosi hyvä resepti!!
Anonyymi
kirjoitti
29.6.2004 - 08:29
ihana olen kasvissyöjä maku paikallaan
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R