Kaalipiirakkaan voit tehdä pohjan itse tai voit käyttää valmista piirakkataikinaa.
Piirakan täytteeseen tuleva kaali kannattaa suikaloida ohueksi ja paistaa pitkään, jolloin siihen saadaan hyvä maku.
Hapankaali antaa täytteelle makua, mutta halutessa täyte voi olla pelkästään valkokaalia (350 g).
Katso video ohjeen alta, kuinka Kaalipiirakka kahdella pohjalla valmistettiin Terveysmessuilla 2011 Oivallusten Keittiössä Aira Samulin kanssa.
Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija 26-28 cm annosta
Ohje
-
Itse tehtyä taikinaa varten sulata rasva isossa kattilassa. Lisää vesi ja odota kunnes seos on kädenlämpöistä. Sekoita joukkoon keltuainen, suola, sokeri ja murustettu hiiva sekä jauhot vähitellen kauhalla vatkaten.
-
Levitä puolet taikinasta voidellun piirakkavuoan pohjalle. Levitä ja taputtele jauhotetuin käsin loppu taikinasta tasaiseksi pyöreäksi kansilevyksi leivinpaperiarkin päälle. Peitä levyt liinalla ja anna kohota hetken aikaa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää pakastetaikinaa: Ota taikina sulamaan vähintään tunti ennen leivontaa. Levitä sulanut taikina tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
-
Valmista täyte. Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan (myös Rikotut ohrasuurimot sopivat). Suikaloi kaali hienoksi ja hauduta se kunnolla pehmeäksi, lisää hapankaalisuikaleet. Mausta mieleiseksi. Lisää joukkoon kypsät ohrasuurimot (1dl raakoja suurimoita on kypsäksi keitettynä n. 3 dl).
-
Levitä kaaliseos pohjalevylle ja nosta toinen levy kanneksi. Nipistä reunat hyvin kiinni, voitele pinta ja pistele haarukalla. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa 30-40 minuuttia.
Kommentteja ja keskustelua