Kesäaikaan mikään ei ole yhtä ihanaa kuin mansikkatorttu tuoreista mansikoista. Tämä mansikkatorttu valmistuu vaivattomasti, ja voit halutessasi korvata mansikat muilla marjoilla tai hedelmillä.
Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm, noin 8 annosta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja leseet, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi, sekoita rasva nopeasti joukkoon. Kaada taikina voidellulle ja kauraleseillä leivitetylle isolle piirakkavuoalle ja levitä tasaiseksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 min. Anna jäähtyä.
Kostuta piirakkapohja mansikkamehulla, levitä mansikkasurvos päälle. Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike hyvin vaahdoksi, mausta se halutessasi vähän sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita lopuksi päälle runsaasti mansikoita ja pieniä mintunlehtiä!
Torttupohja oli sopivan kevyt ja terveellinen, koostumus erittäin hyvä ja mahtui torttuvuokaan hyvin. Korvasin vaniljavaahdon tavallisella kermavaahdolla vaniljasokeroituna ja maku oli hyvä!