Pyöreästä Kauramurotaikinasta valmistat kätevästi näyttävän ja maistuvan keksikakun.

Mansikan, banaanin ja kinuskikastikkeen makuyhdistelmä on uskomattoman herkullinen!

Ainekset n. 12:lle annosta

Pohjalevyn kostutukseen:
mehua (esimerkiksi säilykemandariinien mehua)
Täyte:
2
tlk
kuohukermaa
1
prk
Valion vaniljakreemiä
1
prk
Valion sitruunarahkaa
1
tlk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
3-4
banaania
500
g
mansikoita
Koristeeksi:
mansikkaviipaleita
mandariinilohkoja (säilyke)
banaaniviipaleita
kiiviviipaleita
sitruunamelissaa

Ohje

  1. Sulata kauramurotaikinat pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise ne veitsellä kahtia ja pyöritä taikinapalat palloiksi. Kauli palloista ympyrän muotoiset, ison ruokalautasen kokoiset kakkupohjat. Voit jättää reunat rennon röpöliäisiksi tai leikata pyöreän muodon ruokalautasta apuna käyttäen.

  2. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa n. 7-10 min ja jäähdytä hyvin.

  3. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaahdon sekaan vaniljakreemi ja sitruunarahka. Sekoita hyvin.

  4. Kokoa kakku. Laita ensimmäinen kakkulevy tarjoiluastialle ja kostuta se hyvin mehulla. Laita päälle neljäsosa kinuskikastikkeesta, täytevaahdosta, mansikoista ja banaaneista. 

  5. Nosta toinen kakkulevy päälle ja täytä kinuskikastikkeella, täytevaahdolla, mansikoilla ja banaaneilla. Tee samoin seuraavalle kerrokselle.

  6. Nosta neljäs kakkulevy päälle. Levitä päälle kinuskikastiketta ja täytevaahtoa (voit myös pursottaa täytevaahdon, mikäli haluat huolitellumman lopputuloksen). 

  7. Koristele kakun pinta marjoilla, hedelmillä ja sitruunamelissanlehdillä.

Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.