Raasta juurekset mahdollisimman karkeaksi raasteeksi, oikeastaan mitkä tahansa juurekset sopivat: porkkana, punajuuri, palsternakka, juuriselleri, retikka jne.
Suurimot sitovat pihvitaikinan ja tekevät niistä ruokaisampia, turkkilainen jogurtti antaa pihveille kivan hapokkuuden. Pippurituorejuustolla saat lisää makua pihveihin.
juuresraastetta (n. 500 g), esim. 1-2 porkkanaa, 1 pieni punajuuri, ½ palsternakkaa ja pala juuriselleriä
1
punasipuli
3-4
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
voita
200
g
pippurituorejuustoa
1
rkl
hunajaa
Ohje
Vatkaa isossa kulhossa munat kevyesti, vispaa joukkoon jogurtti ja mannasuurimot sekä suola. Anna turvota juuresseoksen teon ajan.
Kuori valitsemasi juurekset ja sipulit. Hienonna sipulit pieneksi silpuksi ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Kuumenna rasvat pannulla, paista silput ja raasteet siinä, n. 5-10 min. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita tuorejuusto ja hunaja joukkoon. Yhdistä tähän hieman jäähtyneeseen seokseen turvonnut manna-jogurttiseos.
Ota taikinasta isolla lusikalla nokareita voidellun leivinpaperin päälle ja tasoita nokareet isoiksi pyöreiksi pihveiksi. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia kauniin värisiksi.
Nauti kuumina esim. raikkaan salaatin kanssa.
VINKKI: Voit paistaa juurespihvit myös paistinpannulla voissa.
Hyvä resepti, tehnyt muutaman kerran. Tällä kertaa käytin selleriä, porkkanaa, lanttua ja palsternakkaa. Sipulit jätin pois. Ensi kerralla kokeilen vaihteeksi eri makuisella tuorejuustolla.
Miten käy rakenteelle, jos laittaisi vähemmän tuorejuustoa, tai jättäisi kokonaan pois? Haluaisin pihveistä vieläkin kevyempiä. Makua hakisi sitten mausteita lisäämällä.