Tässä ohjeessa yhdistyy pannari ja juurespihvit.

Raasta juurekset mahdollisimman karkeaksi raasteeksi, oikeastaan mitkä tahansa juurekset sopivat: porkkana, palsternakka, bataatti, peruna tai juuriselleri. Myös fenkolia voit lisätä juuresten joukkoon, jos pidät sen mausta.

Piimä tai kefiiri nesteenä tuo mukavan hapokkuuden taikinaan.

Tee pannaripihvit paprikarenkaiden sisään. Saat näyttävää tarjottavaa helposti. Erivärisillä paprikoilla saat erivärisiä juurespihvien reunoja.

Juurespannarit ovat maistuvia kuumina inkiväärisen hunajan ja yrttisen ranskankerman kera.

Ainekset n. 15 kpl tai 1 uunipellillinen annosta

9
dl
piimää tai kefiiriä
3
kpl
kananmunaa
1
l
juuresraastetta (n. 500 g), esim. 200 g porkkanaa, 100 g palsternakkaa, 100 g juuriselleriä ja 100 g fenkolia tai punajuurta
1
sipuli
3-4
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
2
rkl
rypsiöljyä
Lisäksi:
4
isoa paprikaa
1
rkl
rypsiöljyä tai voita
Tarjoiluun:
1
dl
inkiväärihunajaa (tai hunajaa ja inkiväärilastuja)
n.2
dl
ranskankermaa
n.2
rkl
tuoretta hienonnettua rosmariinia

Ohje

  1. Vispaa isossa kulhossa jauhot piimään tai kefiiriin ja vatkaa joukkoon kananmunat. Anna turvota juuresten valmistelun ajan.
  2. Kuori valitsemasi juurekset ja sipulit. Hienonna sipulit pieneksi silpuksi ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Kuumenna voi-kasviöljyseos isolla paistinpannulla, paista silput ja raasteet siinä, n. 5-10 min.
  3. Poista paprikoista tyvi ja siemenet, mutta pidä ne muuten kokonaisina. Leikkaa nämä n. 1-1½ cm paksuisiksi, tasaisiksi renkaiksi. Aseta leivinpaperi uunipellille ja voitele se. Levitä paprikarenkaat vieriviereen paperille.
  4. Yhdistä vähän jäähtynyt raasteseos piimäpohjaiseen pannaritaikinaan. Jaa seos kauhalla paprikarenkaiden sisään niin, että ne täyttyvät kokonaan. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min kauniin värisiksi.
  5. Nauti kuumina inkiväärihunajan ja rosmariinilla maustetun ranskankerman kanssa. Mikäli sinulla ei ole inkiväärihunajaa, raasta tuoretta inkivääriä (1 tl) hunajan (1 dl) joukkoon.

VINKKI: Voit tehdä pannaripihvit myös muihin muotteihin tai annosvuokiin tai vaikkapa piirakkavuokiin, jotka olet voidellut tai vuorannut leivinpaperilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.