Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää öljy ja suola ja sekoita taikinaksi tattarijauhoilla. Anna taikinan kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Taputtele taikinasta jauhotetuilla käsillä 2 isoa tai pienempiä pizzapohjia leivinpaperille uunipannulle. Kohota pohjia liinan alla puolisen tuntia.
Valmista sillä aikaa tomaattikastike valuttamalla tomaattimurskaa siivilässä. Sekoita mausteet valuneeseen tomaattimurskaan. Laita myös ananasmurska valumaan erikseen. Levitä tomaattikastike kohonneille pizzapohjille. Ripottele päälle kinkkusuikaleet, ananasmurska ja juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 min kypsäksi.
VINKKI: Kinkun sijaan voit käyttää jauhelihaa, kalaa tai kasviksia.
Hei,miksi pohjasta tuli liian kova? Toki hyvä ja saimme syötyä (pihvipuukoilla), mutta loppupizza seuraavana päivänä oli jo ihanan pehmeäpohjainen. Mitä tekisin toisin?En laittanut maissijauhoja vaan pelkkää tattaria.
Jauhoa kannattaa lisätä vähitellen taikinaa tehdessä, ettei taikinasta tule liian kova. Jauhojen tuoreus vaikuttaa käytettävään määrään. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Meidän 3v-tyttö tykkää syödä tuota taikinaa paljaaltaan ennen paistamista :) Itse tykkään tästä ohjeesta todella paljon, helppo tehdä ja maukas + hyvin koossa pysyvä lopputulos. Olen myös laittanut 2dl maissijauhoa + lisäksi psylliumia. Tattari tekee vähän rukiisen vaikutelman mikä on omasta mielestä pelkkää plussaa, ei ole mitään pullahöttöä tämä pizza.
11 g kuivahiivaa vastaa noin 30 g tuorehiivaa. Siten tähän reseptiin tulee käyttää n. 9 g kuivahiivaa. Kuivahiivaa käytettäessä tulee muistaa lämmittää taikinaneste 42 asteiseksi, jotta kuivahiiva lähtee toimimaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tämä resepti toimii hyvin, taitaa olla paras gluteeniton pizzapohja. 2 dl maissijauhoja tattarijauhon tilalle tekee pohjasta 'taipuisamman'. Tästä ohjeesta tulee uunipellillinen ja sen saa vaivattomasti levitettyä esim. silikonista nuolijaa käyttämällä.
Korvasin 2 dl tattarijauhoista maissijauhoilla kuten ohjeessa vinkattiin ja onnistui hyvin. Ei ollut sen vaikeampi tehdä kuin vehnäjauhoistakaan. Pohja ei murentunut, vaikka toki pohja on vähän kuivempi kuin vehnäjauhoista tehty. Maku on "ruismaisempi", mutta oikein hyvä. Suosittelen kokeilemaan!
Psyllium sekoitetaan taikinanesteeseen ja sen annetaan turvota 10 minuuttia ennen jauhojen lisäämistä. Psylliumin annostus on 1-2 rkl litraan nestettä. Eli 2,5 dl nestemäärään psylliumia käytetään 1/4 - 1/2 rkl. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Psylliumin/ksantaanin avulla saadaan tattarijauhojen leipoutuvuutta parannettua. Psyllium antaa leivonnaisille sitkoa ja kuohkeutta, joten sitä voi käyttää taikinaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta