Tämä syntisen hyvä broileripiirakka sopii täydellisesti niin illanistujaisiin, brunssille kuin rentoon arki-illan hemmotteluhetkeen. Piirakan pohjan voit valmistaa itse Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoista tai käyttää valmista Myllyn Paras Pyöreää Suolaista Piirakkataikinaa nopeuttaaksesi valmistusta. Vuoan leivitykseen käytettävät Myllyn Paras Korppujauhot varmistavat, että piirakka irtoaa vuoasta helposti.

Hunajamarinoidut broilerinsuikaleet, sipuli ja persilja antavat täytteelle mehevyyttä ja makua, ja juustoraaste kruunaa piirakan. Paprika- ja chilijauheen ansiosta piirakka saa juuri sopivan mausteisen säväyksen. 

Ainekset piirakkavuoallinen, n. 8 annosta

Piirakkapohja:
1
tl
leivinjauhetta
100
g
margariinia tai voita
1
muna
¾
dl
kevytkermaa
TAI
Vuoan leivitykseen:
rasvaa
Täyte:
n.300
g
hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
1
iso sipuli
1
tl
paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
3
munaa
2
dl
kermaviiliä (1 tlk)
1
rkl
persiljaa (tuoretta hieman enemmän)
1-2
dl
parmesaani- tai emmental-juustoraastetta (n.50-100 g)

Ohje

  1. Sekoita leivinjauhe jauhoihin kulhossa. Sekoita pehmeä rasva hyvin leivinjauhe-jauhoseokseen. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Mikäli käytät valmista pakastetaikinaa, sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Taputtele taikina voidellun korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.
  3. Paista pannulla broilerinsuikaleet ja hienonnettu sipuli, mausta paprikalla ja chilillä. Tarkista maku: voit lisätä suolaa, mikäli suikaleissa ei ole.
  4. Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita munat ja kermaviili sekä persilja ja juustoraaste ja kaada seos piiraan päälle.
  5. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä 30-40 min, kunnes piiras saa kauniin värin.

VINKKI: Saat kevyemmän piirakan, kun jätät juuston pois.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.