Ruisjauho antaa hyvää makua myös jälkiruokiin ja sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa.
Maukkaassa Ruiskääretortussa ruis ja puolukka tuovat myös kuitua.
Muista: vatkaa puhtaassa kulhossa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi, sillä munavaahto ei kestä yhtään rasvaisia kulhoja. Vatkaimia ei myöskään saa kolauttaa astian reunaan vaahdottamisen lopuksi.
Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Levitä marjasurvos tortulle ohueksi kerrokseksi ja päälle rahkaseos (rahka, vatkattu kerma/ vaniljakastike, sokerit). Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Mikäli haluat laktoositonta tai hyvin kevyttä, jätä rahkaseos pois.
Resepti muuten hyvä, mutta täyte liian pehmeä. Laitoin hetkeksi pakastimeen, jotta voin leikata. Tätä arvelinkin kun katsoin reseptiä. Täytteen voisi tehdä tuorejuustosta ja rahkasta. Hyvä oli, että marjoja ei sekoitettu muuhun täytteeseen, mikä olisi tehnyt sen vielä pehmeämmäksi.
Munavaahdosta tulee hieman erilainen jos muna-sokerivaahdon tekee steviasokerilla tai etenkin pelkällä stevialla. Lopputoloksesta tulee tiiviimpi rakenteeltaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Käytin tavallista sokerua hieman enemmän, koska ei niin makea. Toimi hyvin. Hedelmäsokerista olen joskus lukenut, että se on vielä epäterveelisempää. En muista selvitystä... olikohan se maksalle ?
Maukas, hyvä ja terveellinen: ruista ja puolukkaa! Voi myös tehdä mustikasta ym. marjoista. Oikein suomalaisista hyvistä aineksista leivottu kääretorttu.Niin sitä pitää.
Ainako sitä tarvii vehnäjauhoja joka paikkaan tukkia, ei ei ruista vaan tai hiivaleipäjauhoja korkeintaan.
Hedelmäsokerin tilalla voi käyttää myös tavallista sokeria. Tavallista sokeria voi käyttää hieman enemmän, sillä se ei ole niin makeaa kuin hedelmäsokeri. Hedelmäsokeria käytetään yleensä noin 1/3 vähemmän kuin tavallista sokeria. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
tää on kympin arvoinen. ruisjauho antaa hyvää makua ja sopii mustikan ja puolukan kanssa mainiosti. olen tehnyt aikaisemminkin kuin nyt ja ovat kehuneet tosi hyväksi ja maukkaaksi!!!!