Ruisjauho antaa hyvää makua myös jälkiruokiin ja sopii hyvin yhteen puolukoiden kanssa.
Maukkaassa Ruiskääretortussa ruis ja puolukka tuovat myös kuitua.
Muista: vatkaa puhtaassa kulhossa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi, sillä munavaahto ei kestä yhtään rasvaisia kulhoja. Vatkaimia ei myöskään saa kolauttaa astian reunaan vaahdottamisen lopuksi.
Ainekset noin 15 viipaletta annosta
Ohje
-
Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
-
Levitä marjasurvos tortulle ohueksi kerrokseksi ja päälle rahkaseos (rahka, vatkattu kerma/ vaniljakastike, sokerit). Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin. Mikäli haluat laktoositonta tai hyvin kevyttä, jätä rahkaseos pois.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Ainako sitä tarvii vehnäjauhoja joka paikkaan tukkia, ei ei ruista vaan tai hiivaleipäjauhoja korkeintaan.