Itse leivottu marjapiirakka on kahvihetken ilo. Kuningatarpiirakka saa lisämakua valkosuklaan makuisesta rahkasta. Valkosuklaarahkan tilalla voi käyttää 1 tlk rahkaa ja n. 50 g sulatettua valkosuklaata.
Laita kesämarjat tuoreeltaan marjapiirakkaan. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne jäisinä piirakkaan.
Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, noin 25-30 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita rahka, kerma, valkosuklaarouhe ja muna keskenään ja levitä seos pohjalle. Levitä päälle marjat.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia