Itse leivottu marjapiirakka on kahvihetken ilo. Kuningatarpiirakka saa lisämakua valkosuklaan makuisesta rahkasta. Valkosuklaarahkan tilalla voi käyttää 1 tlk rahkaa ja n. 50 g sulatettua valkosuklaata.

Laita kesämarjat tuoreeltaan marjapiirakkaan. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne jäisinä piirakkaan.

Ainekset 10-12 annosta

Täyte:
200
g
valkosuklaan makuista rahkaa
1
dl
ruokakermaa
1
dl
valkosuklaata rouhittuna
1
muna
2
dl
karhunvadelmia tai mustikoita
2
dl
vadelmia

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, noin 25-30 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita rahka, kerma, valkosuklaarouhe ja muna keskenään ja levitä seos pohjalle. Levitä päälle marjat.
  2. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Jukka Pakarinen / Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.