Tämä marjapiirakka on täydellinen herkku, joka maistuu kaikille. Resepti on suunniteltu pellilliselle, joten siitä riittää jopa 24 annokseen. Pohja antaa piirakalle mukavan rakenteen ja täyteläisen maun. Täyte on ihanan kermainen. Piirakan kruunaavat runsaat marjat, kuten mustikat, herukat, puolukat ja vadelmat, jotka tuovat raikkautta ja luonnollista makeutta. Tämä pellillinen marjapiirakkaa on täydellinen valinta niin arkeen kuin juhlaan.
marjoja, esim. mustikoita, herukoita, puolukoita ja vadelmia
Ohje
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kaurahiutaleet.
Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Kaada päälle puolet marjoista. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle. Levitä loput marjat päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min.
VINKKI: Herkullista keväällä raparperilla, laita tällöin raparperinpaloja mustikoiden tilalle.
Tosi hyvvää. Alan taas tekemään, varmaan jo kymmenes kerta.. Saa puolukoita pakkasesta tyhjennettyä. Kokeilin viimeksi kaupan mansikoilla. Seisoivat jääkaapissa paljon pidempään. Päälle vaniljakastiketta, vaikka laatikossa olevaa/vanhanajan sekoitetaan vain maitoon.