Kerää nokkoset puhtaalta paikalta.

Huuhdo ja kiehauta, jäähdytä ja painele kuiviksi, leikkaa muutamaan osaan.

Voit käyttää nokkosten sijasta myös pakastepinaattia (1-2 pss).

Ainekset noin 30 kpl annosta

2
munaa
5
dl
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
l
nuoria silputtuja nokkosenlehtiä (n. 1,5 dl ryöpättynä)

Ohje

  1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa joukkoon muut aineet. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi.

VINKKI: Kokeile yrteillä, eli nokkosen tilalla voit kesällä käyttää itse kasvattamiasi tai ostamiasi yrttejä esim. basilikaa, persiljaa, timjamia. Silppua ne pieneksi taikinan joukkoon, ei tarvitse ryöpätä. Voit myös käyttää kuivattua nokkosrouhetta, sitä tarvitaan tähän taikinamäärään noin 3 dl tai oman maun mukaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.