ruohosipuli- tai yrttituorejuustoa tai soijatuorejuustoa (creamy smooth)
1
dl
ryöpättyä hienonnettua nokkosta
1
nippu
kesäsipulinvarsia tai ruohosipulia
1/3
tl
valkopippuria
½-1
tl
suolaa
Lisäksi:
nyyttien sulkemiseen cocktailtikkuja
Ohje
Vispaa lettu- ja vohvelijauhoseos veteen tasaiseksi taikinaksi ilman nokkosia. Anna turvota.
Tai tee taikina alusta alkaen, mittaa munat ja neste kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Vispaa joukkoon jauhot sekä suola, sokeri ja rasva. Anna turvota hetki tai sen aikaa, kun valmistelet täytteet.
Ryöppää nokkosia (n. 1 litra tuoreita pieniä) kuumassa vedessä muutama sekunti eli hyvin lyhyt aika. Hienonna nokkoset ja sekoita niistä puolet lettutaikinan joukkoon. Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet, siihen tulee mukaan myös toinen puoli ryöpätyistä nokkosista. Täyte saa jäädä hyvin paksuksi.
Paista letut ohuiksi crepeseiksi pienehköllä paistinpannulla molemmin puolin. Kesällä voit paistaa isolla muurinpohjapannulla useita crepesejä kerrallaan.
Laita n. 1 rkl täytettä jokaisen jäähtyneen crepesin keskelle. Nosta crepesien reunat ylös suppuun niin, että letuista syntyy ikään pieniä nyyttejä (kuin sipuleita). Sulje nyytit cocktailtikuilla ja ruohosipulilla. Kun tarjoilet nyyttejä, kerro, että niissä on cocktailtikkuja nyyttien yläreunassa: ne poistetaan kun ruokaillaan sormin.
VINKKI: Voit tehdä nyyttien sijaan myös täytettyjä crepesirullia, jolloin tikkuja ei tarvita.
Kommentteja ja keskustelua