Mikäli teet crepesit Street food -tapahtumaan tai otat mukaan retkelle, tee taikinaa valmiiksi isoon vichypulloon / pulloihin.

Tee myös täyte valmiiksi, ota se mukaan kylmälaukussa.

Paista nokkoscrepesit vasta paikanpäällä.

Nokkoscrepesit ovat herkullista kasvisruokaa juuri paistettuna.

Valmista crepesit kesällä muurinpohjapannussa.

Ainekset 7-10 nyytin annosta

Taikina Lettu- ja vohvelijauhoista:
6
dl
vettä
1
dl
ryöpättyä silputtua nokkosta
1/3
tl
valkopippuria
½
tl
suolaa
Taikina itse tehden:
dl
kaurajuomaa tai maitoa
2
munaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/3
tl
valkopippuria
2
rkl
rypsiöljyä tai voisulaa
1
dl
ryöpättyä silputtua nokkosta
Paistamiseen:
voita tai margariinia
Nokkostäyte:
200
g
ruohosipuli- tai yrttituorejuustoa tai soijatuorejuustoa (creamy smooth)
1
dl
ryöpättyä hienonnettua nokkosta
1
nippu
kesäsipulinvarsia tai ruohosipulia
1/3
tl
valkopippuria
½-1
tl
suolaa
Lisäksi:
nyyttien sulkemiseen cocktailtikkuja

Ohje

  1. Vispaa lettu- ja vohvelijauhoseos veteen tasaiseksi taikinaksi ilman nokkosia. Anna turvota.
  2. Tai tee taikina alusta alkaen, mittaa munat ja neste kulhoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Vispaa joukkoon jauhot sekä suola, sokeri ja rasva. Anna turvota hetki tai sen aikaa, kun valmistelet täytteet.
  3. Ryöppää nokkosia (n. 1 litra tuoreita pieniä) kuumassa vedessä muutama sekunti eli hyvin lyhyt aika. Hienonna nokkoset ja sekoita niistä puolet lettutaikinan joukkoon. Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet, siihen tulee mukaan myös toinen puoli ryöpätyistä nokkosista. Täyte saa jäädä hyvin paksuksi.
  4. Paista letut ohuiksi crepeseiksi pienehköllä paistinpannulla molemmin puolin. Kesällä voit paistaa isolla muurinpohjapannulla useita crepesejä kerrallaan.
  5. Laita n. 1 rkl täytettä jokaisen jäähtyneen crepesin keskelle. Nosta crepesien reunat ylös suppuun niin, että letuista syntyy ikään pieniä nyyttejä (kuin sipuleita). Sulje nyytit cocktailtikuilla ja ruohosipulilla. Kun tarjoilet nyyttejä, kerro, että niissä on cocktailtikkuja nyyttien yläreunassa: ne poistetaan kun ruokaillaan sormin.

VINKKI: Voit tehdä nyyttien sijaan myös täytettyjä crepesirullia, jolloin tikkuja ei tarvita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.