Muffinit ovat mukavia leivottavia aloittelevalle leipurille.

Lakritsin yhdistäminen muffinitaikinaan on kaikkien lakufanien huippujuttu. Lisää lakritsi ohuina viipaleina tai hakkeena (terävällä veitsellä).

Jos lakritsi jää kiinni veitseen, käytä leikkuulaudalla lakritsien alla vehnäjauhoja.

Pullomargariini on kätevintä. Jos käytät kiinteää rasvaa, sulata ja jäähdytä rasva ensin.

Ainekset noin 20 kpl annosta

2
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
kermaa
2
munaa
100
g
juoksevaa (pullo)margariinia
1
dl
appelsiinituoremehua
200
g
tavallista lakritsia ohuina viipaleina

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

  2. Jaa taikina muffini- tai silikonivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min. 

VINKKI! Kokeile myös superhelppoja klassisia muffinssejamme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.