Marjamisu on marjainen muunnos tiramisusta. Misuun sopivat hyvin myös vadelmat, mustikat, kirsikat, karviaiset tai herukat.
Suositun tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti mascarpone-juustoa. Se on tyypiltään pehmeä tuorejuusto, jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna.
Muista kostuttaa marjamisu huolella, sillä misu saa olla hyvin kosteaa.
Ainekset pyöreä vuoka (halkaisija 25-28 cm), noin 8 annosta
Ohje
-
Painele sulanut taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25-28 cm). Kypsennä pohjaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohja.
-
Valmista täytevaahto. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto tai maitorahka. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla. Sekoita mantelilastut joukkoon.
-
Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle mansikkahillo tai -survos ja sen päälle täyte. Koristele mansikoilla ja pienillä mansikanlehdillä.
VINKKI: Voit käyttää mansikoiden sijaan vadelmia tai kirsikoita.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Eikös tää mene ilman uunia.. by Anonymous (not verified)
Terveisin Kuluttajaneuvonta