Marjainen misu on suomalainen muunnos tiramisusta.

Suositun tiramisun valmistamiseen käytetään perinteisesti mascarpone-juustoa, se on tyypiltään pehmeä tuorejuusto jota nautitaan sellaisenaan ja eri tavoin maustettuna.

Muista kostuttaa misu sopivan huolella. Misuun sopivat hyvin myös vadelmat, mansikat, kirsikat tai herukat.

Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija 25-28 cm, noin 10 annosta

Torttupohja:
Kypsälle pohjalle:
1
dl
vahvaa (maito)kahvia
3
rkl
marsalaviiniä tai Disaronno-likööriä
2-3
dl
karpalohilloa
2-3
dl
karpaloita
Täytevaahto:
2
kananmunan keltuaista
¾
dl
sokeria
1
tlk
mascarpone-juustoa (250 g)
2
rkl
vahvaa kahvia
2
kananmunan valkuaista
Koristeeksi:
½
dl
tummaa kaakaojauhetta
1-2
dl
karpaloita
sitruunamelissanlehtiä

Ohje

  1. Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, noin 10-15 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

  2. Valmista täytevaahto. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, kylmä kahvi ja likööri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä varovasti nostellen täytteeseen.

  3. Kostuta torttupohja kahvi + likööriliemellä hyvin. Levitä päälle karpalohillo sekä kerros karpaloita ja sen päälle täytevaahto. Sihtaa päälle paksu kerros tummaa kaakaojauhetta, koristele vielä karpaloilla ja sitruunamelissan lehdin, kesällä marjojen omin lehdin.

VINKKI: Kokeile vadelmilla, mansikoilla, kirsikoilla tai herukoilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.