T:Mummo Vieremän perukoilta
Tee maksalaatikkoa pari vuokaa ajoissa ennen joulua ja laita toinen vuoka pakastimeen joulua odottamaan: kypsennä tämä pakastettava laatikko "al dente" ja kuumenna kunnolla jääkaapissa sulatettu vuoka uunissa vielä kokonaan uudelleen
Tuo joulupöytään perinteinen ja maistuva maksalaatikko, joka valmistetaan rakkaudella Myllyn Paras Ohrasuurimoista. Tämä klassinen maksalaatikko syntyy helposti ja sopii täydellisesti joulusesonkiin. Tee laatikko valmiiksi jo ennen joulua, niin kiireet helpottuvat – voit pakastaa toisen vuoan myöhempää käyttöä varten. Pakastettavasta laatikosta saat parhaalla tavalla maut irti, kun kypsennät sen "al dente" ja lämmität uudelleen uunissa ennen tarjoilua. Maksalaatikon mehevä maku ja perinteiset mausteet vievät ajatukset suoraan joulun tunnelmaan!
Kokeile maksalaatikon lisäksi myös muita herkullisia joululaatikoitamme: Perinteinen lanttulaatikko, Imelletty perunalaatikko, Porkkanalaatikko soseesta & Samettinen bataattilaatikko.
Ainekset 2 keskikokoista (1½ litran) uunivuoallista, noin 8-10 annosta
Ohje
- Voitele kaksi uunivuokaa. Voit myös tehdä puoli annosta eli yhden vuoallisen. Mittaa vuokaan Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimot ja vesi, anna suurimoiden turvota vähintään n. 20 min (suurimot voivat olla turpoamassa pidempään, vaikka yön ylikin).
- Lisää hienonnettu sipuli (jonka voit ensin kuullottaa pannulla voissa), mausteet ja jauhettu maksa vuokaan. Sekoita munamaito. Kaada se vuokiin. Sekoita tasaiseksi.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 1½ tuntia (tai miedommalla uuninlämmöllä pidempään). Sekoita maksalaatikkoa n. 20–30 minuutin kuluttua paistamisen alusta, jotta laatikko saa tasaisen rakenteen.
Kokeile maksalaatikon lisäksi myös muita herkullisia joululaatikoitamme: Perinteinen lanttulaatikko, Imelletty perunalaatikko, Porkkanalaatikko soseesta & Samettinen bataattilaatikko.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
T:Mummo Vieremän perukoilta