Perinteisesti curd-tyyppiset tahnat ovat sitruunasta tai limetistä tehtyjä, mutta happaman kirpeä raparperi sopii tähän hyvin.
Raparperi sopii hyvin keksien väliin sekä vaikkapa kauralastujen ja jäätelön kanssa.
Käytä curdia kakkujen, kääretorttujen tai pikkuleipien täytteenä sellaisenaan.
Rapaperi-mansikkacurd on ihana herkku kardemummalla maustettuna pullaviipaleen päälle.
Curd on mainio lisä pienenä nokareena myös grilliruoalle tai käytä esimerkiksi nokare mansikkasalaatin kylkeen.
Jos curdia jää, voit herkutella sen puuron päällä tai smoothien lisänä.
Raparpericurdin voi valmistaa pelkistä raparpereista, mutta paremman väristä eli kauniin roosan punaista syntyy, kun yhdistää mansikoita mukaan. Pelkistä raparpereista curd on vaalean ruskeaa.
Kun lisätään perunajauhoja, niitä ei saa keittää: perunajauhosuurusteelle riittää vain pulpahdus tai munankeltuaisille 70–80 asteeseen kuumennus.
Säilytä valmista curdia jääkaapissa.