Tämä kakku on leivottu käyttäen runsaasti tummaa suklaata. Kakkua tehdessä kannattaa varmistaa, että kaikki aineet ovat huoneenlämpöisiä, sillä näin ne vaahtoutuvat paremmin. 

Kakku irtoaa vuoasta, kun se kumotaan lämpimänä parin minuutin kuluttua uunista ottamisesta.

Suklaa-juustotäytteen ja -kuorrutteen levitys onnistuu parhaiten kuumaan veteen kastetulla lastalla.

Ovatko vieraat jo matkalla ja jälkiruoka tai kahvipöydän kruunu puuttuu? Jos haluat tyylikkään ja maukkaan suklaakakun erityisen nopeasti, kannattaa kokeilla ihanaa mutakakkua tai klassista suklaakakkua.

Ainekset n. 10 annosta

250
g
tummaa suklaata
200
g
voita tai margariinia
2
dl
sokeria
4
munaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
Leivitykseen:
voita
Kostutus:
1-2
dl
vahvaa kahvia
Suklaatäyte ja -kuorrutus sekä koristelu:
250
g
tummaa suklaata
3
dl
vispikermaa
n. ⅔-1
dl
tomusokeria
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
vaniljasokeria
400
g
maustamatonta tuorejuustoa
50
g
ranskanpastilleja

Ohje

  1. Sulata suklaa miedolla teholla mikroaaltouunissa. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva. Vaahdota suklaa, rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja lisää seos vaahtoon. Sekoita tasaiseksi, älä vatkaa enää.
  2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (n. 1,5 l). Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
  3. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45-50 minuuttia tai kunnes kakkupohja on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki, ja kumoa kakku vuoasta.
  4. Paloittele täytettä varten suklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa, ota kattila heti pois liedeltä, lisää suklaapalat kermaan ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä suklaa-kermaseos. Sekoita jäähtyneen seoksen joukkoon tomusokeria ja vaniljasokeria. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa lopuksi vaahdon joukkoon maustamaton tuorejuusto.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan niin, että täytettäväksi jää 2 väliä. Kokoa kakku tarjoiluvadille. Kostuta jokainen kakkupohjakerros vahvalla kahvilla kakun täyttövaiheessa. Levitä väleihin suklaatäytettä ja jätä täytteestä noin puolet kakun päälle kuorrutteeksi. Levitä loput täytteestä kakun pinnalle joko tasaiseksi kerrokseksi tai tee lusikalla kuovioita kuorrutteen pintaan. Koristele kakku haluamallasi tavalla käyttäen koristelussa ranskanpastilleja.

VINKKI: Tarvittaessa lämmitä kuorrutetta muutamien sekuntien ajan mikrossa, niin saat kuorrutteen levittymään nätisti kakun päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.