Mutakakku on monen suklaan ystävän lempiherkku, joka lumoaa täyteläisyydellään. Kakku on myös kätevä tarjottava juhlissa, sillä sen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Mutakakun maku ja rakenne vain paranevat, kun kakku lepää yhden yön jääkaapissa.
Kypsä mutakakku on reunoilta ja pinnasta kypsä, mutta keskeltä pehmeä. Mutakakun kypsyyden testaat helposti näin: Ota kakku uunista ja tarkista, että pintakerros näyttää kypsältä. Heiluta varovasti vuokaa edestakaisin. Jos pintakerros on kypsä, mutta kakku hytkyy hieman vuoassa, mutakakku on sopivan kypsä. Rakenne kiinteytyy vielä hieman, kun kakku jäähtyy.
Tarjoile mutakakku kermavaahdon ja vadelmien kera. Myös vaniljajäätelö sopii mainiosti kermavaahdon tilalle. Voit myös ripotella ohuen kerroksen tomusokeria mutakakun päälle juuri ennen tarjoilua.
Katso ohjeen alta video, jossa Arja Elina Laine valmistaa tämän herkullisen mutakakun Liv & Learn: Arjan keittiössä -ohjelmassa.