Oleellista näissä kaikissa on marsipaanikuorrute - reseptin kuorrute on turhaa sohellusta, suosittelen käyttämään hyvälaatuista, valmista marsipaania, jonka värjää kaakaojauheella - ellei sitten osta valmiiksi ruskeaa. :)
Käpykakku on kaunis joulupöydän klassikko! Tämän selkeän ohjeen avulla onnistut valmistamaan tämän upean kakun.
Ainekset 12 annosta annosta
Ohje
-
Mittaa tomusokeri, kaakaojauhe sekä mantelijauhe kulhoon. Lisää valkuaiset joukkoon vähitellen sekoittaen. Lisää tarvittaessa tomusokeria, että saat kuorrutuksesta kaulittavan. Kääri kuorrutus kelmuun ja pane se pariksi tunniksi jääkaappiin.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti ja voitele se ohuesti öljyllä tai vuokaspraylla.
-
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina pellille. Paista noin 7 minuuttia.
-
Vaahdota kuohukerma, sekoita vaniljarahka kermavaahtoon.
-
Leikkaa jäähtyneestä kakkulevyn neljänneksestä suurin, kävyn muotoa muistuttava pohja-aihio saksilla. Kostuta ja levitä hilloa ja rahkaseosta päälle. Leikkaa seuraavasta kakkulevystä hieman pienempi aihio ja aseta se täytteen päälle. Jatka kakkupohjan kokoamista ja täyttämistä kakkulevyjä muotoillen kunnes kakkupohja näyttää suurelta kävyltä.
-
Aseta kelmu kakkupohjan päälle ja muotoile kakkupohjaa vielä käsin painellen ja kelmun avulla kiristellen. Laita kakku jääkaappiin tunniksi.
-
Vaahdota pehmeä voi ja kaakaotomusokeri. Poista kelmu kakusta ja levitä kreemi kakun pinnalle.
-
Kauli kuorrutus tomusokeriripotetun silikonialustan tai kelmun päällä parin mm vahvuiseksi levyksi, siirrä levy kakun päälle. Siisti reunat ja leikkaa käpysuomut saksilla. Siivilöi tomusokeri kakun pinnalle.
-
Säilytä kakku jääkaapissa ja ota se huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua.
Kaakaotomusokeri
Kaakaotomusokeri on poistunut markkinoilta. Voit tehdä itse 1 dl kaakaotomusokeria sekoittamalla 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 50 grammaan tavallista valkoista tomusokeria.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Oleellista näissä kaikissa on marsipaanikuorrute - reseptin kuorrute on turhaa sohellusta, suosittelen käyttämään hyvälaatuista, valmista marsipaania, jonka värjää kaakaojauheella - ellei sitten osta valmiiksi ruskeaa. :)
In reply to Mielestäni resepteissä by Anonymous (not verified)
In reply to Hei! Jos teen by Anonymous (not verified)
Terveisin Leipoja
In reply to Mitä voisi laittaa valkuaisen by Anonymous (not verified)
1purkki =x dl
In reply to 1prk vaniljarahkaa ? by Anonymous (not verified)
Oli hyvää, mutta ihan peruskakku..