Jouluhalko, alun perin ranskalainen joululeivonnainen, on täyteläinen ja juhlava lisä joulun kahvipöytään. Reseptimme jouluhalossa yhdistyvät täyteläinen suklaa ja syvänpunaiset kirsikat, jotka luovat upean makuelämyksen. Selkeä ja tarkka ohje auttaa sinua loihtimaan tämän näyttävän herkun joulun jälkiruokapöydän kruunuksi.
Kakun pohjana on pehmeä kaakaokääretorttu, joka kostutetaan kirsikoiden liemellä. Täytteenä on herkullista vadelma- tai aprikoosihilloa, tummaa suklaata ja vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, mikä tekee kakusta mehevän ja suussa sulavan. Jouluhalolle ominainen ulkonäkö viimeistellään suklaakuorrutteella, ja koristeeksi sopivat kauniit kirsikat ja syötävät kukat.
Tämä jouluhalko tuo ripauksen perinteistä ranskalaista juhlatunnelmaa joulupöytään!
Ainekset 15 annosta
Ohje
- Laita uunipellille leivinpaperi. Voitele leivinpaperi ohuesti öljyllä tai vuokaspraylla.
- Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää hyvin sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina pellille. Paista uunissa 220 asteessa 6–7 minuuttia. Kumoa torttulevy hyvin sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
- Valmista jouluhalon täyte. Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike, lisää kaakaojauhe ja sulatettu suklaa joukkoon. Kostuta torttupohja kevyesti. Levitä hillo ohuesti ja kevyin vedoin torttulevylle ja samoin suklaatäyte hillon päälle. Levitä ¾ kirsikoista puolikkaiksi leikattuna täytteen päälle. Rullaa torttulevy ja kääri leivinpaperi tiivisti ympärille. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
- Leikkaa kääretortusta runko ja pari oksantynkää ja siirrä palat tarjoiluvadille.
- Valmista jouluhalon kuorrutus sulattamalla suklaa ja vaahdottamalla vaniljakastike. Sekoita sulatettu suklaa, kaakaojauhe ja vaahdotettu vaniljakastike keskenään. Pursota kuorrutus jouluhalon päälle.
- Koristele jouluhalko lopuilla kirsikoilla ja kuivatuilla tai tuoreilla syötävillä kukilla.
- Tarjoa hyvän kahvin kanssa.