Katso Sarin blogista vaihekuvat kakun tekemisestä.

Ainekset 10-15:lle annosta

Pohja:
4
munaa
1 ½
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Punaisten marjojen täyte:
6
liivatetta
4
dl
vispikermaa
2
prk
mansikkarahkaa (á 200 g)
1
dl
sokeria
5
dl
mansikoita
5
dl
vadelmia
2
dl
punaisia viinimarjoja
½
dl
vadelmien mehua
Kuorrutus:
3
dl
vispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
Piparikoristeet:

Ohje

Pohja:

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan.

  2. Paista 175 °C jauhotetussa ja voidellussa Ikean metallikulhossa noin 50 minuuttia.

Punaisten marjojen täyte

  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota vispikerma ja sekoita mansikkarahka kermavaahdon joukkoon. Sulata marjat ja valuta niistä neste pois. Soseuta marjat.

  2. Sekoita sokeri soseutettujen marjojen joukkoon. Kuumenna sen jälkeen vadelmien mehu ja sulata liivatteet siinä, kaada ohuena nauhana täytteeseen. Kasaa kakku kelmutetun vuoan sisälle nurinpäin.

  3. Leikkaa kakku kuuteen osaan eli täytettä viiteen väliin. Kostutus sitruunalimpparilla. Jokaiseen väliin upota vielä kokonaisia puutarhavadelmia sattumiksi. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Kuorrutus

  1. Levitä kakun päälle kuin lumi.

Piparikoristeet

  1. Tee piparista mökki, tikapuut, kyltti ja kuusia ja laita kakkuun.

Resepti:
Sari Juntunen

Käytä vain kotimaisia pakastemarjoja kakkuun

Ulkolaisia pakastemarjoja suositellaan keittämään kahden minuutin ajan tai kuumentamaan 90 asteeseen vähintään viiden minuutin ajan. Sen vuoksi käytä kakkuihin vain kotimaisia pakastemarjoja.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.