Tämän joulun suolainen hitti on joulutorttu, jonka täytteeksi tulee vahvaa vuohenjuustoa ja pehmeää porkkanalaatikkoa. Nämä ruokaisat ja suolaiset joulutortut ovat täydellinen välipala nautittavaksi jouluvalmistelujen keskellä, sillä ne leivotaan nopeasti Myllyn Paras Torttutaikinasta ja valmiista porkkanalaatikosta. Välipäivinä torttuihin on helppo hyödyntää joulun hävikki, eli esimerkiksi joulupöydästä yli jääneet laatikot.

Vuohenjuusto & porkkanalaatikko -joulutorttujen resepti on toteutettu osana Myllyn Paras jouluresepti -kisaa, jossa suunnittelemme seuraajiemme kanssa somessa joulun 2024 hittireseptejä Myllyn Paras Torttutaikinasta ja Piparitaikinasta. Idean tähän reseptiin keksi Emma Laitinen.

Ainekset 10 annosta

200
g
porkkanalaatikkoa
150
g
vuohenjuustoa
(rosmariinia)

Ohje

  1. Sulata torttutaikinalevyt paketin ohjeen mukaan.
  2. Laita uunipellin päälle ensin leivinpaperi ja sitten taikinalevyt.
  3. Leikkaa levyt kahteen osaan. Tee torttujen jokaiseen kulmaan viillot molempiin suuntiin.
  4. Laita porkkanalaatikkoa tortun keskelle.
  5. Ota kulmista kiinni ja nosta ne keskelle yhteen. Näin muodostuu kukkakuvio tortun keskelle.
  6. Leikkaa vuohenjuusto siivuiksi ja nosta jokaisen tortun keskelle pala vuohenjuustoa.
  7. Paista torttuja 225 °C noin 15 minuutin ajan.
  8. Anna hetki jäähtyä ja koristele halutessasi esimerkiksi rosmariinin oksalla.
Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.