Aina toimiva yhdistelmä vuohenjuustoa ja perunaa.

Ainekset 8 annosta

500
g
pieniä perunoita
250
g
ricottaa
1
pkt
vuohenjuustoa
2
tl
savupaprikaa
suolaa ja mustapippuria
3
rkl
voita sulatettuna
1
tl
timjaminlehtiä

Ohje

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä uuni 220-asteiseksi. Kaulitse taikina suorakulmioksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee veitsellä viillot sivuille reilun sentin päähän reunoista, mutta älä paina pohjaan saakka. Painele haarukalla reikiä taikinaan. Esipaista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Keitä perunat kypsiksi, anna jäähtyä ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Yhdistä ricotta, vuohenjuusto, paprika ja 1tl suolaa sauvasekoittimella (tai tehosekoittimessa) tasaiseksi massaksi.
  4. Levitä juustomassa sileäksi kerrokseksi taikinan päälle ja asettele päälle viipaloidut perunat yhteen kerrokseen. Penslaa voisulalla ja paista 20-25 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistua. Koristele timjamilla ja tarjoa lämpöisenä.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.