Kun leivot pieniä täyttäviä piirasia, saat pysymään ne kupin muodossa, kun pistelet taikinapohjat ja paistat niitä tuorejuuston kanssa.

Herkullinen täyte syntyy piiraisiin tuoreista raaka-aineista kauniisti aasialaiseen tyyliin suikaloiden.

Anna täytesalaatin marinoitua hetki kastikkeessa.

Koristele piiraat kauniisti täytteen raaka-aineilla.

Ainekset 7-8 cm halkaisija piirasia, noin 16 annosta

Pohjat:
200
g
wasabi-tuorejuustoa
Täyte:
1
porkkana tai 100 g bambunversoja
100
g
tuoretta mangoa tai papaijaa
2
varsisipulinvartta
100
g
parsakaalia
100
g
minitomaatteja
1
dl
suolapähkinöitä
kpl
punainen chilipalko, n. 5 cm)
pieni pala tuoretta inkiväärinjuurta
1
rku
tuoretta korianteria
Kastike:
1
rkl
kalakastiketta tai makeaa soijakastiketta
1
rkl
makeaa chilikastiketta
1
rkl
hunajaa

Ohje

  1. Sulata taikinalevy ja kauli se puolet ohuemmaksi. Ota taikinasta isolla (halkaisija 9–10 cm) pyöreällä muotilla tai isolla juomalasilla pyörylöitä. Pistele pyörylät haarukalla ja vuoraa pyörylöillä 7–8 cm leveät alumiini- tai silikoniset leivosmuotit.
  2. Levitä jokaiseen pohjaan 1 rkl tuorejuustoa. Paista 225- asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 min. Näin saat piiraspohjat.
  3. Valmistele paiston aikana täyte. Ota porkkanasta ohuita lastuja, suikaloi papaija tai mango, pilko sipulivarret, parsakaali ja tomaatit pieniksi paloiksi. Hienonna chili ja osa korianterista. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  4. Valmista kastike sekoittamalla ainekset. Lisää kastike täyteainesten joukkoon. Jaa täyte piirasten koloihin. Koristele tuoreilla korianterin lehdillä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.