Valmistele sillä välin omenat. Laita sitruunamehu valmiiksi mikronkestävään kulhoon. Pese omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi (paksuus noin 2 mm). Kääntele valmiita siivuja sitruunamehussa, joka estää omenan pinnan tummumisen. Sekoita omenansiivujen joukkoon lopuksi sokeri. Kypsennä siivuja mikrossa noin 650 W 3 minuuttia. Pysäytä mikro muutamaan otteeseen ja sekoittele. Siivut ovat pehmenneet tarpeeksi, kun niitä pystyy taivuttamaan rullalle. Tarkka kypsennysaika riippuu siivujen paksuudesta ja mikron tehosta.
Leikkaa voitaikinalevyt pituussuunnassa kahtia. Ohenna kaulimella niin, että taikinapalan pituus kasvaa suunnilleen kaksinkertaiseksi. Ripottele kaulittujen levyjen pinnalle vaniljasokeri ja reilusti kanelia. Asettele levyn reunalle omenansiivuja niin, että niiden pyöreä kuorireuna tulee taikinalevyn ulkopuolelle. Käännä voitaikinan toinen puoli kaksinkerroin omenansiivujen päälle. Kieritä rullalle. Nosta rullat paperisiin vuokiin muffinssipellin koloihin.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Suojaa pinta paiston aikana alumiinifoliolla, jos omenoiden kuoriosa alkaa saada väriä. Siivilöi ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria.
Resepti oli erinomainen, tosin unohdin peittää loppuajasta jolloin omenat tuli tummahkoja. Tämä resepti näyttää nyt olevan suosittu, osa bloggaajista kopionut omille sivuilleen, mutta ei ihme, pienellä vaivalla kaunista ja hyvää, Kiitos.