Ainekset 10 annosta

1
muna *)
5
Finlandia-marmeladikuulaa **)
tomusokeria

Ohje

  1. Sulata taikinalevyt huoneenlämmössä.
  2. Ota isohkolla kukkamuotilla (halkaisija 8 cm) taikinalevystä kuvioita (2 kukkaa per levy). Jämäpaloista voi leipoa esimerkiksi pasteijoita. Uudelleen kaulittaessa lehtevyys ja kukan muoto eivät enää säily yhtä kauniina.
  3. Venytä taikinakukan keskiosaa sormilla ohuemmaksi ja aseta pienen muffinssipellin koloon. Muotoile keskisosa vuoan pohjan myötäisesti ja anna terälehtien ulottua reilusti pellin päälle. Taikina menee paistuessa kasaan, joten kokoa kannattaa tässä kohtaa liioitella. Laita kukat muffinssipellille joka toiseen koloon, jotta saat riittävästi tilaa terälehdille.
  4. Voitele terälehdet kananmunalla (tai kahvilla).
  5. Laita jokaisen kupin keskelle marmeladikuulan puolikas pyöreä puoli alaspäin.
  6. Paista 200 asteessa noin 17 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kevyesti väriä.
  7. Anna jäähtyä hetken aikaa pellillä. Ripottele jäähtymisen jälkeen päälle tomusokeria.

*) Jos torttujen tulee olla vegaanisia, voit voidella tortut esimerkiksi kahvilla. Voitelu ei ole välttämätöntä, mutta se antaa tortuille väriä.
**) Voit käyttää toki myös perinteistä luumumarmeladia!

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.