Ainekset 6 annosta

Vohvelit
3
dl
kivennäisvettä
2
dl
kuohu- tai vispikermaa tai kasvipohjaista kermaa
Lisäksi
300
g
mansikoita
200
g
vadelmia
200
g
mustikoita tai pensasmustikoita
1
sitruuna lohkottuna
dl
kuohu- tai vispikermaa tai vaahdotettavaa kasvipohjaista kermaa
lakkahilloa tai mansikkahilloa
hienoa sokeria
syötäviä kukkia ja lehtiä koristeeksi (voi jättää pois)

Ohje

  1. Sekoita jauhot, kivennäisvesi ja kerma kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Jätä tekeytymään puoleksi tunniksi.
  2. Valmistele taikinan tekeytyessä täytteet: vatkaa kerma (mausta halutessasi pienellä määrällä sokeria).
  3. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat puoliksi tai viipaleiksi.
  4. Paista vohvelit. Taikinasta tulee 8-10 vohvelia.
  5. Leikkaa vohvelit osiin ja asettele vohvelit tarjottimelle tai isolle lautaselle. Laita tarjottimelle myös marjat, sitruunaviipaleet, pieneen kulhoon laitettu kermavaahto sekä sokeri.
  6. Koristele halutessasi syötävillä kukilla ja lehdillä.
Resepti:
Kokit ja potit, Hannele Hyvärinen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.