Vihreä pastasalaatti on herkullinen grillijuhlien lisäkesalaatti. Voit valmistaa pastasalaatin joko vegaanisena tai kasvisversiona, ruokailijoiden ruokavaliosta riippuen. Vihreän salaatin kanssa sopivat erilaiset grilliruoat, ja jokainen voi lisäillä oman annoksensa joukkoon halutessaan esimeriksi erilaisia juustoja tai vaikka hedelmiä.

Tässä vihreässä salaatissa maistuu ihanasti kesän satokauden vihreät vihannekset. Salaatinkastike valmistetaan erilaisista sipuleista, basilikasta ja rucolasta. Nämä antavat kastikkeelle ihanaa makua sekä kauniin vihreän värin. Kastikepohjana toimii joko tavallinen ranskankerma tai kasvispohjainen fraishe. Muista maistaa sekä kastiketta että valmista salaattia ja lisäillä suolaa tai mustapippuria salaatin joukkoon tarpeen mukaan.

Ainekset 8 annosta

Kastike
1
salottisipuli
3-4
valkosipulinkynttä
1
rkl
ruokaöljyä
1
kevätsipulin varret
1
rku
basilikaa
100
g
rucolaa
1
rkl
sitruunamehua
n. 1
tl
suolaa
n. ½
tl
rouhittua mustapippuria
200
g
ranskankermaa tai kasvipohjaista fraishea
Lisäksi
250
g
vihreää tankoparsaa
150
g
sokeri- tai salaattiherneitä
tuoreita yrttejä tai herneenversoja

Ohje

  1. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Valuta pastan keitinvesi pois kattilasta ja huuhtele pasta kylmällä vedellä.
  2. Valmista pastan keittämisen aikana kastike pilkkomalla salottisipuli ja valkosipulinkynnet pieneksi. Laita öljy paistinpannulle ja kuumenna. Lisää joukkoon salottisipuli sekä valkosipuli. Paista sipuleita hetki paistinpannulla.
  3. Lisää paistetut sipulit sekä kevätsipulin varret, tuore basilika, noin 80 g rucolaa sekä sitruunamehu leikkuuterällä varustettuun monitoimikoneen kulhoon. Pyöräytä ainekset sekaisin. Lisää joukkoon suola sekä rouhittu mustapippuri. Sekoita monitoimikoneessa kaikki ainekset hyvin sekaisin. Lisää joukkoon ranskankerma tai kasvispohjainen fraishe, ja sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa tai mustapippuria. Sekoita kastike viileän pastan joukkoon.
  4. Huuhtele tankoparsat ja herneenpalot. Katkaise tankoparsoista puisevat päät pois. Vedä kuorimaveitsellä tai juustohöylällä tankoparsoista ohuita siivuja ja leikkaa ne sopiviksi paloiksi. Ota herneet pois osasta herneenpalkoja. Lisää tankoparsasiivut, herneet sekä herneitä sisältävät herneenpalot pastan joukkoon. Lisää myös loput rucolat joukkoon. Jätä osa herneistä ja parsoista koristelua varten pastasalaatin päälle ripoteltavaksi. Sekoita ainekset hyvin ja kaada pastasalaatti tarjoiluastialle. Koristele pastasalaatti herneillä, parsalla, yrteillä ja herneenversoilla. Tarjoile vihreä pastasaalatti esimerkiksi juhlien buffet-pöydässä tai grilliruoan lisukkeena.

VINKKI! Jos sekoitat kastikkeen pastan joukkoon jo tarjoilua edeltävänä päivänä, voit salaattia kasatessasi sekoittaa muutaman ruokalusikallisen ruokaöljyä joukkoon. Näin saat notkistettua pastasalaatin.

Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.